Filip Zubčić
 Damir Krajac / CROPIX / Damir Krajac / CROPIX CROPIX
NEVRIJEME U AUSTRIJI

VAŽNE UTRKE SVJETSKOG KUPA IPAK NEĆE BITI OTKAZANE Alpska kombinacija prebačena na nedjelju, veleslalom na ponedjeljak

Piše: HinaObjavljeno: 28. veljača 2020. 11:22

Program Svjetskog kupa za skijaše u Hinterstoderu promijenjen je nakon što je u petak otkazana alpska kombinacija zbog loših vremenskih uvjeta.

Tako je alpska kombinacija za skijaše prebačena na nedjelju, a veleslalom koji se trebao voziti u nedjelju prebačen je na ponedjeljak, objavili su u petak organizatori.

Direktor Svjetskog kupa za skijaše Markus Waldner je zahvalio organizatorima "što je bilo moguće u tako kratkom roku i bez komplikacija napraviti odgodu", navodi u priopćenju Austrijski skijaški savez (ÖSV) .

Super-G će se održati prema ranije predviđenom rasporedu u subotu u 12,30 sati.

Snijeg je noćas pao u nastavlja obilno padati u Hinterstoderu što je natjeralo organizatore da otkažu kombinaciju planiranu za danas.

No, ipak je organizacijski odbor uspio ustanoviti raspored s tri utrke koje su odlučujuće u utrci za Veliki kristalni globus za koji se bore Norvežani Aleksander Aamodt Kilde i Henrik Kristoffersen te Francuz Alexis Pinturault. U ukupnom poretku skijaša Kilde je vodeći sa 74 boda prednosti ispred Kristoffersena i 124 ispred Pinturaulta.

U Hinterstoderu treba nastupiti i najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić koji dijeli treće mjesto u poretku skijaša u veleslaomu s Pintauraultom. Vodeći Slovenac Žan Kranjec ima 344 boda, 46 više od Zubčića (288), dok drugoplasirani Kristoffersen ima 334 boda.

Linker
18. travanj 2024 16:21