SAJJAD HUSSAIN AFP
'TO NE ŽELE NI SPORTAŠI'

SVE SMO BLIŽE NAJTEŽOJ SPORTSKOJ ODLUCI GODINE, LEGENDA OTKRILA PRAVO STANJE 'Odluka o Olimpijskim igrama mogla bi postati izvjesna vrlo brzo'

Piše: HinaObjavljeno: 21. ožujak 2020. 21:24

Hoće li se Olimpijske igre u Tokiju održati, vrlo skoro bi moglo biti izvjesno, izjavio je u subotu predsjednik Svjetske atletike Sebastian Coe.

Njegova izjava samo je jedna u nizu onih koje dolaze od pojedinih sportaša i sportskih federacija, a u kojima se poziva na odgodu najvećeg sportskog događaja koji je na rasporedu od 24. srpnja do 9. kolovoza.

"Odluka o Olimpijskim igrama mogla bi postati izvjesna vrlo brzo, već u sljedećim danima, tjednima", rekao je Coe u izjavi za Reuters.

"Prošli tjedan sam rekao da ne bi trebalo održati Olimpijske igre pod svaku cijenu, svakako ne po cijenu sigurnosti sportaša."

"Problem poštenog natjecanja je ključan", rekao je Coe, dodajući da sportaši u brojnim zemljama ne mogu normalno trenirati zbog provedbe mjera zaštite od širenja koronavirusa koji je do sada već uzrokovao više tisuća smrti.

"Ako izgubimo ravnopravnost uvjeta, izgubili smo integritet natjecanja. To ne žele ni sportaši, ni gledatelji", tvrdi Coe.

Iako je sve više onih koji zagovaraju odgodu Olimpijskih igara, Međunarodni olimpijski odbor (MOO) i dalje tvrdi da će Igre biti održane prema rasporedu.

"Za sve nas je ovo nepoznato područje", zaključio je Coe.

"Regionalni atletski službenici će razgovarati s predstavnicima nacionalnih saveza i sportašima, kako bi dobili pravu sliku o tome što se događa u svijetu, s obzirom na to da je pandemija u raznim dijelovima u različitoj fazi", otkrio je Coe.

Početkom sljedećeg tjedna na sastanku čelnika Svjetske atletike analizirat će se prikupljeni podaci i razgovarati o toj temi.

Linker
19. travanj 2024 04:20