2016 Rio Olympics - Volleyball - Final - Men's Bronze Medal Match USA v Russia - Maracanazinho - Rio de Janeiro, Brazil - 21/08/2016. Thomas Jaeschke (USA) of USA, Kostyantyn Bakun (RUS) of Russia and Artem Volvich (RUS) of Russia in action. REUTERS/Dominic Ebenbichler FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS.
REUTERS/Dominic Ebenbichler

TREĆI KRUG

SVJETSKO PRVENSTVO ZA ODBOJKAŠICE ULAZI U POSLJEDNJU FAZU U borbi za medalje Japan, Nizozemska, Srbija, Italija, Kina i SAD

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 11.10.2018. u 16:56

 • U treći krug natjecanja po skupinama na Svjetskom prvenstvu za odbojkašice u Japanu plasirale su se reprezentacije Japana, Nizozemske i Srbije iz skupine E te Italije, Kine i SAD-a iz skupine F.

  U skupini E najuspješnije su bile Nizozemke koje su dosada ostvarile osam pobjeda i jedan poraz, dok su Japanke i Srpkinje ostvarile po sedam pobjeda i dva poraza, kao i četvrtoplasirane Brazilke, ali su Japanke osvojile 22, Srpkinje 21, a Brazilke 20 bodova pa su Brazilke ostale bez borbe za medalje.

  Talijanke su osvojile prvo mjesto u skupini F sa svih devet pobjeda i samo tri izgubljena seta, Kineskinje su završile na drugom mjestu s omjerom 8-1, a Amerikanke na trećem sa 7-2.

  Održan je i ždrijeb posljednjeg, trećeg kruga u kojemu svih šest ekipa kreću od nule. Tako će u skupini G igrati Italija, Japan i Srbija, a u skupini H Italija, Kina i SAD. Plasman u polufinale izborit će po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine.

  Završnica će se igrati u Nagoyi, dvoboji trećeg kruga su na rasporedu od 14. do 16. listopada, polufinala 19., a finale 20. listopada.

  Tagovi
  Iz drugih medija