REUTERS/Stefan Wermuth
NEMILA SCENA

'TI SI GUBITNIK, JA SAM POBJEDNIK!' Pogledajte novi incident sa Svjetskog prvenstva koji je obišao svijet: Osvojio zlato, pa izgubio živce

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. srpanj 2019. 23:24

Nastavljaju se nizati incidenti na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima koji se održavaju u Južnoj Koreji. Glavni protagonist opet je bio kontroverzni kineski plivač Sun Yang.

Britanac Duncan Scott bio je posljednji u nizu osvajača medalje koji je odbio dijeliti podij s Yangom.

Scott je ponovio raniji potez Australca Macka Hortona odbivši dijeliti pobjednički podij s Yangom. Ali reakcija Kineza ovoga je puta bila jako burna i žestoka, te se Scottu unio u lice vičući: 'Ti si gubitnik, ja sam pobjednik'.

Novi incident dogodio se prilikom dodjele medalja za utrku 200 metara slobodno u konkurenciji plivača u kojoj je Yang osvojio zlatnu, a Scott brončanu medalju koju je podijelio s Rusom Martinom Maljutinom.

Scott je odstupio s pobjedničkog postolja i odbio se rukovati sa Yangom i izazvao bijes svjetskog prvaka kojeg brojni kolege plivači smatraju varalicom.

Podsjećamo, na Svjetskom prvenstvu u Kazanju 2015. godine Sun se nije pojavio u finalnoj utrci, navodno zbog bolova u prsima. Godinu ranije je bio suspendiran na tri mjeseca zbog dopinga. Nedavno je otkriveno i kako je trostruki olimpijski pobjednik izbjegao suspenziju nakon što je čekićem uništio svoje uzorke krvi. Kineski plivač je negirao optužbe, a FINA je procijenila kako on nije prekršio pravila. Međutim, Međunarodna antidopinška agencija (WADA) je uložila žalbu Arbitražnom sudu za sport u Lasanni (CAS).

Linker
19. travanj 2024 14:45