Tomislav Lubenjak s bakom Maricom (lijevo), Lubenjak gura auto (desno)
 Boris Kovačev / CROPIX, Vid Barić / Jutarnji list
VODI GA DO CILJA

TOMISLAVOVA BAKA MARICA PREUZELA VOLAN Neumorni mladić i dalje gura auto do zacrtanog 100. kilometra, otkrio i koji bi sljedeći rekord mogao rušiti

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 28. travanj 2019. 15:05

Tomislav Lubenjak u subotu u 15 sati krenuo je u obaranje Guinnessova rekorda u guranju automobila - ovaj Zagrepčanin zadatak je uspješno odradio već do nedjelje rano ujutro, ali kraljnji cilj mu je u 24 sata odvaliti zacrtanih 100 kilometara.

Za vrijeme ovog izazova za volanom Smarta svaka četiri sata izmjenjivali su se novi vozači, a posljednju etapu odrađuje Tomislavova najveća i najvatrenija obožavateljica - 76-godišnja baka Marica.

Neumornog Lubenjaka svo ovo vrijeme bodre i mnogobrojni znatiželjnici, a on je u svojoj biografiji nedavno dao naslutiti što bi mu mogao biti sljedeći izazov.

Naime, kad su ga pitali koji Guinnessov rekord bi volio oboriti, a da nije iz kategorije sporta i snage, on je odgovorio: "Onaj u količini pojedene hrane".

Tomislav, koji je kineziologiju magistrirao na Sveučilištu Avila u SAD-u, a radi kao fitness trener, za ovaj nevjerojatan podvig pripremao se čak devet mjeseci, a procijenio je kako bi tijekom obaranja Guinnessova rekorda u guranju automobila mogao izgubiti čak deset kilograma.

Linker
19. travanj 2024 19:50