REUTERS
U POSLJEDNJIM METRIMA

TOUR DE FRANCE Drugo etapno slavlje za Kolumbijca Gaviriju, cijela momčad ponovno napravila sve za veliko slavlje svog favorita

Piše: HinaObjavljeno: 10. srpanj 2018. 21:43

Kolumbijski biciklist Fernando Gaviria (Quick-Step) pobjednik je četvrte etape "Tour de Francea" vožene od Le Baulea do Sarzeaua u dužini od 195 kilometara, on je do svoje druge etapne pobjede na ovogodišnjoj utrci stigao nadmašivši u završnom sprintu Slovaka Petera Sagana (BORA) i Nijemca Andrea Greipela (Lotto).

Kao i u prvoj etapi u subotu, Gaviria je profitirao od odličnog rada svojih momčadskih kolega koji su mu pripremili završni sprint, a mladi je Kolumbijac u posljednjom metrima uspio preteći Greipela istodobno se othrvavši napadu Sagana.

U ukupnom redoslijedu vodstvo je zadržao Belgijanac Greg Van Avermaet (BMC) koji ima isto vrijeme kao i njegov momčadski kolega Amerikanac Tejay Van Garderen (BMC) na drugom mjestu, dok treći Britanac Geraint Thomas (Sky) zaostaje tri sekunde.

Kristijan Đurasek (UAE Emirates) ciljem je prošao kao 99. u vremenu pobjendika pa je sad au ukupnom redoslijedu 58. sa 2:29 minuta iza Van Avermaeta, dok se Robert Kišerlovski (Katjuša) prilikom pada nekolicine vozača oko pet kilometara prije cilja našao iza njih pa je izgubio kontakt s vodećom skupinom. Do kraja etape morao je pomoći svom momčadskom kapetanu Ilnuru Zakarinu da se vrati u peloton, pa je u samoj završnici iscrpljen popustio i ciljem prošao kao 131. sa 2:28 minuta iza Gavirije. Kišerlovski je stoga sada 124. u ukupnom redoslijedu sa 6:58 minuta slabijim vremenom od Van Avermaeta.

Linker
20. travanj 2024 12:39