Ines i Ema Ivanišević
 Privatni album
BOLNICA VIŠE NIJE BILA U FUNKCIJI

TRESAO SE ZAGREB, RODILA SE KĆI! U POPLAVI TRAUMATIČNIH VIJESTI, KONAČNO NEKA PRAVA, LIJEPA PRIČA Mala Ema rođena nakon potresa bit će odbojkašica

SAŠA IVANIŠEVIĆ Trener odbojkašica Mladosti, aktualnih i ‘tehničkih’ prvakinja Hrvatske
Piše: Zlatko KarloObjavljeno: 30. ožujak 2020. 23:34

Život u vrijeme korone, doslovno. Jer, u poplavi traumatičnih, kataklizmičnih crnih vijesti, konačno neka prava, lijepa priča. Priča o novom životu. Jer, Saša Ivanišević (36), trener odbojkašica Mladosti, a nekad odličan organizator igre, postao je tata, prvi puta. Iskustvo koje će zasigurno pamtiti po mnogo čemu. Jer...

- U ponedjeljak ujutro je bio dogovoren termin u Petrovoj bolnici, a onda se u nedjelju dogodio potres i krenuo je kaos - govori danas Saša bez panike, iako mu tada, priznaje, nikako nije bilo svejedno.

- Bolnica više nije bila u funkciji, a i naš je liječnik završio u izolaciji, tako da smo morali tražiti novo rješenje na brzinu.

Borac iz Duge Rese

Koronavirus prijeti, termin poroda se opasno približio, i onda, dan prije odlaska u bolnicu - potres. Pa to bi ‘streslo’ i najčvršće...

- Nije bilo lako, stvarno, ali - mama je borac, Ines je velika ‘fajterica’, bila je takva i kao odbojkašica, takva je i kao trenerica, takva je i kao osoba. Uostalom, oni iz Duge Rese su svi takvi, naučili su valjda na sve nedaće - šali se hrabro sa suprugom Saša, rođeni Rovinjanin, u trenucima dok je mama još u bolnici.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX CROPIX

Pitanje je bi li to smio izreći pred njom...

I tako, u vedrom raspoloženju, Saša Ivanišević nastavlja priču:

- Na kraju smo se smjestili u Merkuru, tu je rodila u četvrtak navečer našu malu Emu. I sve je ispalo odlično. Nisam, nažalost, bio na porodu iako smo to planirali, ali zbog koronavirusa to nije bilo moguće. Čak nisam smio biti ni u bolnici, nego sam od doma svaki čas zivkao da vidim kako je i je li rodila. Onako, malo starinski sustav, ali eto, tako je ispalo... Obje su zdrave i vesele iako je mama morala duže ostati u bolnici jer je porod bio dosta težak, a i izgubila je dosta krvi pa dok se to sve ne dovede u normalu. Ema je 56 cm dugačka i 4,125 kg teška.

Pa to je...

- Je, je, to je korektor s mogućnošću igranja srednjeg blokera - smije se sretni tata Saša, na koga je mala Ema imala otkuda povući gene jer je visok 202 cm, iako niti mama Ines nikako nije “loša” sa 182 cm.

Održavanje forme

Tata Ivanišević sada ima potpuno drugi fokus od dosadašnjeg, njegove dvije cure sada su njegov centar svijeta. A odbojka?

- Ne znam što bih vam rekao, ništa se ne zna...

Vi ste dobro prošli, “tehnički” ste prvaci Hrvatske.

- Ma to je bez veze, nema tu draži... Slažem se da je trebalo zaustaviti prvenstvo, ali i ne ga odmah nakon nekoliko dana završiti na taj način. Nije trebalo ad hoc proglašavati prvake, već malo pričekati i vidjeti kasnije koji je najbolji način za rješenje tog problema.

Što rade vaše odbojkašice?

- Kod kuće su, dobile su plan i program po kojem održavaju formu vježbama koje mogu raditi doma. I čekamo što će se dalje zbivati - kaže Saša koji sada ionako ima ljepših briga, od nedjelje više niti jedno buđenje neće biti kao do sada.

No, to će već sam otkriti...

Linker
16. travanj 2024 17:56