REUTERS/Roberto Jayme
REUTERS

JEDRENJE

U HRVATSKU STIŽE VELIKAN S PET OLIMPIJSKIH I ČAK 17 MEDALJA NA SVJETSKIM PRVENSTVIMA D-Marin dovodi najboljeg brazilskog olimpijca svih vremena

AUTOR:
  • Tihomir Hrga

 • OBJAVLJENO:
 • 17.05.2018. u 11:45

 • Koliko je teško osvojiti pet olimpijskih medalja u jedrenju pokazuje podatak da je to uspjelo samo trojici sportaša u povijesti. A od tri jedriličarska mušketira (Ainslie, Grael i Scheidt), dva će biti u Hrvatskoj na prestižnim regatama TP52 Super Series koje se održavaju u D-Marin Mandalina u Šibeniku i D-Marin Dalmacija u Zadru. Robert Scheidt u nekoliko je navrata bio u Splitu.

  "Prije deset godina kada sam prvi puta boravio u Hrvatskoj taj me grad osvojio ljepotom, arhitekturom i hranom. Naravno da se ovdje vraćam zbog jedrenja, ali osim regata želim vidjeti ponešto Šibenika i Zadra", poručio je 46-godišnji Brazilac.

  Robert Scheidt najuspješniji je brazilski olimpijac svih vremena. U 25 godina dugoj karijeri u olimpijskim klasama osvojio je pet olimpijskih medalja, 17 odličja na svjetskim prvenstvima i sakupio preko 120 naslova na različitim regatama u klasama Laser i Zvijezda, a zbog svojih je sportskih uspjeha dva puta dobio prestižnu Rolexovu nagradu za jedriličara godine. Serijski sakupljač trofeja bio je toliko dominantan da je zaradio nadimak „razbijač“ jer je u jedrenju niz vjetar lomio suparnike nepodnošljivom lakoćom. Kada je u listopadu 2017. obznanio povlačenje iz olimpijskih klasa u svijetu jedrenja je ostalo zapisano da je završila Scheidtova era.

  „Oduka o napuštanju olimpijskog programa bila je jedna od najtežih u životu. Dvije su mi stvari u karijeri uvijek bile važne. Uživanje u regati i konkurentnost. Došao je trenutak kada se više ne osjećam konkurentnim. Ali, ne mislim obući pidžamu, leći na kauč i gledati televiziju. Nastavit ću jedriti u drugim klasama“, najavio je Scheidt.

  Novi izazov započinje u Hrvatskoj gdje će u TP52 jedriti kao član tima Onda. Regata u D-Marin Mandalina započinje 23. svibnja, a u D-Marin Dalmacija 20. lipnja.

  Tagovi
  Iz drugih medija