Sportske igre mladih

SPORTSKE IGRE MLADIH

U UTORAK SVEČANO OTVORENJE 23. PLAZMA SPORTSKIH IGARA MLADIH Svečanost počinje na Trgu bana Josipa Jelačića, poruku podrške uputit će i Luka Modrić

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 15.04.2019. u 12:55

 • Veliko otvorenje 23. Plazma Sportskih igara mladih održat će se u utorak, 16. travnja na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu s početkom u 11 sati pod pokroviteljstvom Ine.  Trgom će zavladati sportski duh, smijeh, radost i glasno navijanje uz prisustvo 6.000 djece i mladih.

  Program će za djecu i natjecatelje započeti već od 9.30 sati kada će prve ekipe na Europskom trgu natjecati u turniru u graničaru.  Svečani program i izravan prijenos na N1 i Sport klub televizijama započet će u 11.45 sati nastupon Zaprešić Boysa.

  Igre će otvoriti izaslanik Predsjednika Vlade, Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova, Mato Čičak, izaslanik predsjednika Sabora RH, Milan Pavelić, pročelnik za sport i mlade grada Zagreba, Krešimir Šamija, zamjenik državne tajnice Središnjeg državnog ureda za šport, Sándor Fasimon, predsjednik Uprave Ine, pokrovitelja Svečanog otvorenja i Zdravko Marić, predsjednik Sportskih igara mladih. Video poruku podrške uputit će Luka Modrić, dugogodišnjeg ambasadora i podržavatelja koji je redovito uključen u sve aktivnosti koje Plazma Sportske igre mladih provode.

  Sportske ige mladih
   

  Plamen će na pozornicu u pratnji malih sportaša donijeti Branko Zorko, prvi hrvatski Olimpijac. Otvorenje će podržati i mnogobrojni uzvanici iz političkog i gospodarskog svijeta Hrvatske kao i mnogi proslavljeni sportaši predvođeni najdugovječnijim ambasadorom Igara, istinskom sportskom legendom Predragom Mijatovićem. U sportskom dijelu programa sudjelovat će  više od  tisuću djece iz osnovnih škola s područja Zagreba i koja će se natjecati u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. Sama ceremonija okupit će više od 6.000 djece iz mladih iz 16 gradova diljem Hrvatske. Pobjednici će se plasirati na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja, a gdje će u četiri dana imati priliku besplatno uživati u čarima Savudrije i druženju s klincima iz cijele Hrvatske. Pobjednici finalnih turnira, sudjelovati će na Međudržavnoj završnici gdje će odmjeriti snage sa djecom iz Bosne i Hercegovine i Srbije u Splitu u kolovozu. 

  Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene čekaju mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Sve okupljene čeka okrijepa u Coca- Cola Cup corneru, izbor za najboljeg sportaša Hrvatske, te Plazma, HPB i Hrvatska pošta korneri. Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika. Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. U 2018. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili više od 170.000 sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 23 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.

  Sve najbolje od Sportskih igara mladih možete pratiti na Facebooku  “Sportske igre mladih”: https://www.facebook.com/sportske.igre.mladih  i instagramu: igremladih_hr:  https://www.instagram.com/igremladih_hr/ i

  SVEČANO OTVORENJE 23. SPORTSKIH IGARA MLADIHn (Mjesto događanja: Trg bana Josipa Jelačića)

   

  Datum: 16. travnja 2019., 11 sati

  Moderatori: Doris Piničić, Mirko Fodor, Silvio Gospodarić

  Live prijenos: N1 i Sport Klub televizija

   

  Program

  9:30 Početak okupljanja djece i natjecatelja

   

  10:00 Početak natjecanja- Europski trg

   

  10:30 Početak okupljanja uzvanika, poznatih sportaša i predstavnika SIM- VIP šator kod Johan Francka na Trgu bana Jelačića

   

  10:45 POČETAK LIVE PRIJENOSA

  - Zaprešić Boys – 25 minutni program (u TV prijenosu se miksa sa javljanjima moderatora; intervju Predrag Mijatović; intervju Darko Vučić, SDUŠ)

  11:10 Početak ceremonije otvorenja Turneje u Zagrebu

  11:10 Himna RH (izvođač: Mirko Švenda Žiga)

  11:13 Uvodno obraćanje moderatora

  11:17 Pozdravni govor Zdravko Marić, predsjednik Sportskih igara mladih

  11:20 Pozdravna video poruka, Luka Modrić

  11:22 Pozdravni govor Sándor Fasimon, predsjednik Uprave Ine

  11.25 Pozdravni govor Krešimir Šamija, zamjenik državne tajnice Središnjeg državnog ureda za šport

  11:28 Pozdravni govor Milan Pavelić, pročelnik za sport i mlade grada Zagreba

  11:31 Pozdravni govor Mato Čičak, izaslanik predsjednika Sabora RH

  11:34 Pozdravni govor izaslanika predsjednika vlade RH, g. Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova

  11:37 Paljenje plamena Igara i proglašenje otvorenja Igara

  11:40 Himna SIM (Dječji zbor Mozartine)

  11:43 Nastavak natjecanja za djecu (TV prijenos iz VIP zone i natjecanja; intervju Ruža Tomić Fontana, Coca-Cola HBC Hrvatska)

  11:40 Izjave za medije- Press zona kod VIP šatora (Press zid sponzori)

  11:45 Završetak LIVE prijenosa

  13:00 Dodjela medalja pobjednicima

   

  Iz drugih medija