Nov 22, 2018; Lake Louise, Alberta, CAN; Hannes Reichelt of Austria during men's downhill training in the 2018 Lake Louise Audi FIS Ski World Cup at Lake Louise Ski Resort. Mandatory Credit: Sergei Belski-USA TODAY Sports - 11714488
Sergei Belski-USA TODAY Sports

AFERA ADERLASS

UGLEDNI AUSTRIJSKI SKIJAŠ OSUMNJIČEN ZA UZIMANJE DOPINGA 'Ne znam otkuda sve to. Istražitelji su došli na moja vrata, a ja nisam imao pojma zašto'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 27.05.2019. u 12:06

 • Austrijski mediji pišu u ponedjeljak da je alpski skijaš Hannes Reichelt osumnjičen za uzimanje dopinga te da se zbog toga nalazi pod istragom.

  Te je informacije potvrdilo i tužiteljstvo u Innsbrucku.

  Prema pisanju medija, Reichelt nije izravno uključen u doping aferu Aderlass koja je izbila svjetskog prvenstva u nordijskom skijanju u Seefeldu. Također austrijski "Kronen Zeitung" navodi da ga istražitelji ne terete za krvni doping, nego za zlouporabu lijekova.

  Reichelt odbacuje sve optužbe i tvrdi da nikada nije uzeo zabranjena sredstva. Štoviše, ističe da je jedina veza s aferom Aderlass, koja je izbila u veljači,  poznanstvo s bivšim trenerom skijaša Dariom Kölnom.

  "Ne znam otkuda sve to. Nikad nisam napravio nešto nezakonito. Ja osobno nisam ništa uzeo što je zabranjeno. Čak i više, provjerio bih svaki bombon za kašalj ako sam ga uzeo. Istražitelji su došli na moja vrata, a ja nisam imao pojma zašto. Sve je postalo naopako, prije sedam tjedana postao sam otac, a moja žena bila je najsretnija žena na svijetu, a sada te optužbe", kazao je 36-godišnji Reichelt za "Kronen Zeitung".

  Za sada, u aferi Aderlass, koja je otkrila organizirani doping, imenovano je 15 od 21 sportaša povezanih sa sumnjivim liječnikom iz Erfurta.

   

  Tagovi
  Iz drugih medija