Jutarnji list

POTRAGA SE NASTAVLJA

UHIĆENA VEĆINA OSUMNJIČENIH ZA NAPAD NA VATERPOLISTE CRVENE ZVEZDE Splitska policija potvrdila: Kod jednog od muškaraca pronađen je i ukradeni dres!

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 10.02.2019. u 10:33

 • Dan nakon što su trojica vaterpolista Crvene zvezde napadnuti na splitskoj Rivi, oglasila se i splitska policija s prvim konkretnim informacijama o počiniteljima.

  Petorica mladića napali su oko 13 sati trojicu igrača Vaterpolo kluba Crvena Zvezda koji su u Split stigli na utakmicu Jadranske lige protiv splitskog Mornara, dvojica vaterpolista  su uspjela pobjeći, dok se jedan spasio skokom u more.

  Napad na beogradske sportaše osudili su brojni sportaši te političari, među kojima župan Blaženko Boban i splitski gradonačelnik  Andro Krstulović Opara koji je  poručio da Split nije i neće bit grad koji tolerira nasilje.

  U nedjelju ujutro priopćenjem se oglasila i splitska policija s informacijom kako su trojica napadača uhićena, dok se za dvojicom još traga.

    

  "U odnosu na jučerašnji događaj kada su u Splitu oko 13 sati na Obali Hrvatskog narodnog preporoda napadnuta tri strana državljanina i to 29-godišnji državljanin Crne Gore te 26-godišnji i 25-godišnji državljani Srbije, odmah po zaprimanju dojave policija je započela intenzivno i sveobuhvatno kriminalističko istraživanje koje dalo svoje rezultate. Naime, policijski su službenici jutros u službene prostorije doveli trojicu muškarca koji se dovode u vezu s napadom dok se za dvojicom još traga. Kod jednog od dovedenih muškaraca pronađen je i otuđeni dres. Od zaprimanja dojave o događaju u sklopu kriminalističkog istraživanja policijski službenici su poduzeli niz mjera i radnji iz svoje nadležnosti, a kako bi utvrdili identitet osoba, pronašli ih i kriminalistički obradili. O daljnjem tijeku odnosno dovršetku kriminalističkog istraživanja detaljno ćemo izvijestiti javnost", poručila je Antonela Lolić, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske.

   

  Mladić (29) koji se od razularene rulje spasio skokom u more naknadno je zatražio liječničku pomoć, sat i pol nakon samog incidenta, te mu je utvrđena lakša tjelesna ozljeda glave, sljepoočnice i nosa. Njega su navodno petorica napadača udarili metalnom šipkom, dok su druga dvojica mladića koji su uspjeli pobjeći dobili udarac u leđa, odnosno u nogu, ali oni nisu zatražili liječničku pomoć u splitskoj bolnici. Splitskim napadačima navodno je zasmetalo što su vaterpolisti na sebi imali majice Crvene zvezde, pa su prvo tražili da ih skinu, a potom ih i napali.

  Zbog napada je utakmica protiv Mornara, koja se trebala igrati od 20.30 sati, otkazana, a vaterpolisti Crvene Zvezde su se hitno vratili u Beograd, odakle stižu brojne reakcije.

  Dužnosnici Vaterpolskog saveza Srbije (VSS) i Vaterpolskog kluba Crvena zvezda najavili su kako će zatražiti pojačane mjere sigurnosti za gostovanja srpskih klubova i reprezentacije u Hrvatskoj poslije subotnjeg napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu.

  "Tražit ćemo povećane mjere sigurnosti. Da pretpostavimo da će sve biti dobro, nismo sigurni...",  rekao je direktor VSS-a Đorđe Đorđević na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji.

  Predsjednik VSS-a i Crvene zvezde Viktor Jelenić ukazao je da nije bilo riječ o sukobu navijačkih skupina, već da su napadnuti igrači jednog kluba.

  "Zvezdini vaterpolisti nisu bili u obilježjima kluba. Konobar je prepoznao grb ispod jakne, na kojoj nije bilo obilježja Crvene zvezde. Uslijedio je neugodni razgovor sa konobarom, poslije čega su igrači htjeli preći u drugi kafić", rekao je novinarima Viktor Jelenić.

  On je naveo kako su vaterpoiste potom fizički napali navijači, a da su golmana Aleksandra Kralja, koji je bježeći od napadača bio primoran skočiti u more, od težih ozljeda spasli dobronamjerni Splićani.

  "Igrači su, nisu navijači... Katastrofa", rekao je Jelenić.

  Iz drugih medija