Water Polo Äi Serbia v Croatia Äi 17th FINA World Aquatics Championships Äi Men's Water Polo Semifinal Äi Budapest, Hungary Äi July 27, 2017 Äi Team Croatia reacts. REUTERS/Laszlo Balogh
REUTERS/Laszlo Balogh / REUTERS

POKORILI SVIJET I DOBILI 'KIKIRIKI'

VELIČANSTVENI USPJEH BARAKUDA DOBIO MIŽERIJU OD NOVČANE NAGRADE: SRBIMA DRŽAVA DAJE I PET PUTA VIŠE Našima nije do novca, ali nećete vjerovati iznosu!

AUTOR:
  • Vedran Babić

 • OBJAVLJENO:
 • 02.08.2017. u 17:11

 • Izbornik Ivica Tucak i njegovi vaterpolisti dobit će svaki po 45 tisuća kuna nagrade za osvojeno zlato na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti. Običnom čovjeku ta se cifra možda čini velika, ali ako je usporedimo s našim susjedima i glavnim konkurentima u bazenu onda ćemo vidjeti da je nedovoljna, piše Slobodna Dalmacija.

  Našim 'barakudama' novac je zadnji na pameti, o njemu nitko i ne priča, ali su vjerojatno i oni sami očekivali više. Ili se barem nadali. Ovako na snazi ostaje odluka propisana Vladinom Uredbom o kriterijima za dodjeljivanje državnih nagrada za vrhunska sportska dostignuća, što je za tisuću kuna po glavi manje nego što su vaterpolisti dobili lani za olimpijsko srebro u Rio de Janeiru. Članovi Tuckova stožera među sobom će podijeliti 72 tisuće kuna.

  A sad pazite naše susjede. I glavne konkurente. Mađari, koje su Hrvati pobijedili u finalu SP-a, za zlato bi navodno dobili 50 tisuća eura po glavi, a Srbi, koje smo porazili u polufinalu, po 30 tisuća. Čak bi i za osvojeno srebro i broncu Mađari i Srbi trebali dobiti više nego Hrvati za zlato. Eto koliko se u tim zemljama cijene medalje s velikih natjecanja, a koliko u nas.

  Tek treba vidjeti kako će pojedini gradovi nagraditi svoje zlatne vaterpoliste, ali u svakom slučaju jasno je kako su Tucak, Sukno, Joković, Bijač i društvo prilično podcijenjeni u odnosu na njihove sportske rivale iz nama najbližih zemalja. Hoće li se to promijeniti i kada, tek nam ostaje vidjeti.