Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
IZBOR SPORTSKIH NOVOSTI

VELIKA BITKA ZA LASKAVU TITULU NAJBOLJEG SPORTAŠA HRVATSKE Hoće li se Modrić ili Srbić priključiti Draženu, Ljubeku, Mavroviću i Ljubičiću?

Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 14. prosinac 2019. 10:02

Dok u izboru za najbolju sportašicu tron već sedam godina čvrsto drži Sandra Perković, a atletika dominira više od desetljeća, kod sportaša je priča ipak drugačija. Ni u jednom od njezinih sedam trijumfa, uz Sandru nije stajao isti sportaš. Hoće li se to promijeniti ove godine, dakako ako kraljica diska osvoji i osmi trofej u našem izboru?

Tin Srbić i Luka Modrić već su osvajali našu nagradu, Tin prije dvije godine, a Luka lani. Obojica su i ove godine veliki kandidati za pobjedu, a uspije li to jednome od njih, priključit će se Matiji Ljubeku, Draženu Petroviću, Željku Mavroviću i Ivanu Ljubičiću koji su po dvaput bili laureati Sportskih novosti.

SVE O IZBORU SPORTSKIH NOVOSTI ZA SPORTAŠA I OSOBU GODINE DOZNAJTE OVDJE

Tin Srbić je ove godine još jednom dokazao da spada u svjetsku gimnastičku elitu. Najprije je osvojio srebro na Europskom prvenstvu u Szczecinu, iza legendarnog Nizozemca Epkea Zonderlanda, a potom je i na Svjetskom prvenstvu u Stuttgartu završio na drugoj stepenici pobjedničkog postolja, ovaj put iza Brazilca Arthura Mariana. Da nije bilo ozljede ručnog zgloba uoči finala, izveo bi Tin i težu vježbu, možda i ugrozio Mariana, ali svjetsko srebro je još jedan ogroman uspjeh za dečka iz Dubrave koji je put do vrha gradio u trošnoj i opasnoj dvorani Sokolskog doma.

Iza Luke Modrića možda nije jednako uspješna godina kao ona prije, ali najveći hrvatski nogometaš svih vremena ponovno je dokazao da je jedan od najboljih svjetskih veznjaka, što mu je donijelo i uvrštenje u idealnu momčad FIFA-e. Osim toga, ne treba zaboraviti ni nagradu Golden Foot koja se dodjeljuje aktivnim igračima koji su se istaknuli sportskim uspjesima i osobnošću, a prije Modrića su je dobili brojni nogometni velikani.
Naravno, imaju Tin i Luka itekako žestoku konkurenciju.

Ivan Šapina je donio broncu sa Svjetskog prvenstva u taekwondou, i ove su godine briljirali strijelci Petar Gorša i Josip Glasnović, Igor Karačić je postao europski prvak s Vardarom, a pritom je bio i MVP završnog turnira Lige prvaka, braća Ivan i Anđelo Kvesić pobrinuli su se za karataške, a Marko Milun i Toni Filipi za boksačke medalje, hrvač Dominik Etlinger dohvatio je kontinentalnu broncu, plivački 'vunderkind' Franko Grgić pokorio juniorski vrh sa svjetski vrijednim seniorskim rezultatima...

Da, bila je ovo još jedna čudesna godina u kojoj nije bilo nimalo lako izabrati najbolje.

Linker
19. travanj 2024 12:22