TOKYO, JAPAN - FEBRUARY 11 : People wearing masks walk at streets on February 11, 2020, in Tokyo, Japan. Japan still continues to report several case of people infected by the coronavirus Covid-19 since the start of outbreak as well as on board the Diamond Princess cruise ship quarantined in Yokohama Bay for around 15 days. In Tokyo, Japanese citizens, foreign communities and tourists take measure to protect themselves against the Wuhan coronavirus Covid-19 by wearing mask and washing their hands with Hand Disinfectants installed in different places such at the entrance of several department stores, buildings, train stations and subways, in many firm, also in several public restrooms in the capital of Japan. David Mareuil / Anadolu Agency
David Mareuil / Anadolu Agency /AFP

VRUĆA TEMA

VELIKA SPORTSKA UZBUNA ZBOG KORONAVIRUSA Olimpijske igre u Tokiju neće biti odgođene, već otkazane? U modernoj eri tako se nešto dogodilo samo jednom

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 26.02.2020. u 11:38

 • Prema riječima Dicka Pounda, člana Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), Olimpijske igre u Tokiju će se prije potpuno otkazati nego li dogoditi ukoliko se procijeni da je opasnost od širenja koronavirusa prevelika.

   

  U razgovoru za Associated Press Pound je rekao da se konačna odluka o Igrama mora donijeti u roku od tri mjeseca, dakle do kraja svibnja.

   

  "Natjecanja veličine Olimpijskih igara se jednostavno ne mogu odgoditi. Postoji toliko faktora u cijeloj priči. Na njima sudjeluje toliko zemalja i natjecatelja iz svih sportova koji su prilagodili sezone natjecanju, da ne spominjemo televizijska prava. Ne može se samo reći održat ćemo igre u listopadu", rekao je Pound.

   

  U moderno doba (od 1986.) Olimpijske igre otkazane su samo jednom i to zbog rata. OI 1940. trebale su se održati u Tokiju, ali su otkazane zbog rata između Japana i Kine, te Drugog svjetskog rata.

   

  Otvaranje Olimpijskih igara u Tokiju predviđeno je za 24. srpnja, a na natjecanju se očekuje nastup oko 11.000 sportaša. Podsjećamo, OI u Rio de Janeiru održane su prema planu iako je u to doba aktualna bila epidemija zika virusa.

  Tagovi
  Iz drugih medija