Damir Krajac / Hanza Media / Hanza Media
PRESICA NA JARUNU

VELIKI ZAOKRET U KARIJERI Slavna hrvatska braća održala izvanrednu konferenciju za medije i objavila veliku vijest: 'Napravit ćemo nešto neviđeno!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. studeni 2016. 13:36

Zlatna olimpijska braća Martin i Valent Sinković već su godinama nedodirljivi kada je dvojac na pariće u pitanju. Nakon što su u utorak spektakularno najavili veliki zaokret u karijeri i presicu u srijedu, jedan dio medija spekulirao je da bi to mogao kraj karijere za proslavljeni dvojac, ali to se naravno, nije dogodilo.

Sinkovići su u srijedu održali izvanrednu press konferenciju ispred veslačkog hangara kluba Mladost na Jarunu i objavila veliku vijest:

Braća ostaju zajedno, ali mijenjaju disciplinu, kao što su Sportske novosti već pisale ovoga tjedna.

Slavni 'dvojac na pariće' će u budućnosti biti 'dvojac bez kormilara'.

"Pokušat ćemo napraviti nešto neviđeno u svijetu veslanja. Ovo će za nas biti novi izazov, nakon što smo tri godine bez poraza u staroj disciplini", izjavio je Martin Sinković i objasnio da medijska nagađanja o ranom završetku karijere nisu bile točne.

"Mi smo premladi da bismo odlazili u mirovinu. Nismo niti pomišljali na tako nešto ili eventualno na samostalnu karijeru. Želimo nastaviti dalje zajedno jer u tome smo najbolji, ali u novoj disciplini. Znamo da nas čeka naporan rad, puno treniranja, ali dat ćemo sve od sebe i pokušati ponovno cijelu Hrvatsku učiniti ponosnom".

Sinkovići su postavili svjetski rekord, osvojili sve svjetske kupove i europska prvenstva te na kraju u Rio de Janeiru osvojili i zlatnu olimpijsku medalju, a onda se odlučili na veliku promjenu. Do odluke su došli zajednički, a onda su je iznijeli treneru koji je također pristao na promjenu.

"Zajedno je došla ta odluka, najprije smo brat i ja pričali i tome, a onda smo rekli treneru koji je također pristao na to jer je i njemu to izazov", rekao je Martin.

"Zadnjih 10 godina su stalno pobjeđivali, stalno su vrhu, ali je trebalo donijeti neko rasterećenje, neki novi sadržaj", pojasnio je odluku njihov trener Nikola Bralić.

"Njima je to nepoznato, ali meni nije novost. Ja sam već tradio s dvojcem bez kormilara koji je bio uspješan. Počeli smo prije tjedan dana, još se tražimo, ali ono što vidim je perspektivno i obećava", dodao je Bralić.

"Oni su do sada bili lovina, četiri godine nisu izgubili utrku, a sada će postati lovci. Odlučili smo svjesno stati i i zadržati tu titulu nepobjedivosti i okrenuti se novom izazovu", rekao je Bralić.

Na pitanje novinara koliko je realna mogućnost četverca, Bralić je odgovorio kako je Damir Martin, srebrni u samcu iz Rio de Janeira u ovom trenutku okrenut skifu i želi postati broj jedna u toj disciplini.

Braća Sinković se ne boje poraza u disciplini u kojoj su novi.

"Nismo mi nepobjedivi ni u staroj disciplini. Sport je takav da se uvijek može izgubiti. Meni je veći izazov da možemo pobijediti. Volimo pobjeđivati, ali i ako izgubimo nije kraj svijeta. Poraz je sastavni dio sporta", rekao je Martin.

Bralić je istaknuo kako Martin i Valent na treningu, koji je sada tehnički zahtjevniji, pokazuju volju kao da su tek počeli trenirati i kao da do sada nisu ništa osvojili.

"Prije je trening bio rutina, a sada sve upijaju jer treba puno načučiti", dodao je.

Plan braće Sinković i njihovog trenera je da nastupaju u ovoj disciplini do Europskog prvenstva koje se u rujnu održava na Floridi, a onda će odlučiti što dalje.

Prvo natjecanje na kojem će se predstaviti u novoj disciplini je Croatia Open koje se održava u travnju na Jarunu, dok će prvo službeno natjecanje biti Svjetski kup u svibnju iduće godine u Beogradu.

Linker
18. travanj 2024 07:36