Gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač
 CROPIX
NAGRADA ZA DUGOGODIŠNJI RAD

VELIKO PRIZNANJE: ČAKOVEC EUROPSKI GRAD SPORTA 2020. GODINE 'Mi smo grad koji živi sport i ovo priznanje bit će nam prava prilika da se predstavimo'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. travanj 2019. 21:16

Grad Čakovec u 2020. godini nosit će titulu "Europski grad sporta" koju dodjeljuje neprofitna organizacija ACES Europe, rekao čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač dobivanje statusa Europskog grada sporta je priznanje za dugogodišnji rad na području sporta, ali i poticaj da se uvođenjem novih aktivnosti i sadržaja sport podigne na višu razinu.

Kovač je najavio i skoru sanaciju atletske staze i stavljanje umjetne trave na pomoćni nogometni teren, a u planu je izgradnja vanjskih bazena i novog teniskog centra. Izrazio je uvjerenje kako će Čakovec opravdati status Europskog grada sporta te da će osim ulaganja u sportsku infrastrukturu i dalje pratiti potrebe sportaša.

Podsjetio je kako je u kandidaturi Čakovca stavljen naglasak na činjenicu da se u gradu sportom mogu baviti sve dobne i spolne skupine, da postoje i sadržaji za osobe s invaliditetom kao i da se posebna pozornost posvećuje djeci i mladima.

"Mi smo grad sporta, grad koji živi sport i ovo priznanje bit će nam prilika da predstavimo čakovečki sport i sportaše koji postižu sve bolje rezultate" kazao je Kovač. Konferenciji je prisustvovao i predsjednik Zajednice sportskih udruga Čakovca Bojan Ružić koji je izjavio kako je titula Europskog grada sporta prvenstvo priznanje Gradu Čakovcu koji je glavni financijer sportskih aktivnosti, ali i svim sportašima, sportskim djelatnicima, brojnim volonterima te roditeljima sportaša.

"To će biti poticaj za još bolje rezultate naših sportaša, ali i za izgradnju sportske infrastrukture" rekao je. Direktor Gradskog poduzeća EKOM koje upravlja sportskih objektima na području Miodrag Novosel kazavši kako se s Gradom Čakovcem intenzivno radi na planovima za dugoročna ulaganja jer sportaši postižu sve bolje rezultate, a mi te rezultate trebamo pratiti s našom sportskom infrastrukturom. Novosel je istaknuo kako je četveročlana komisija ACES Europa u ožujku tijekom svog evaluacijskog boravka u Čakovcu najviše pitanja postavljala oko infrastrukture te da su bili oduševljeni onime što ima jedan gradić od 30.000 stanovnika. Podsjetio je kako je EKOM osnovan 1996. godine i bilo je prvo takvo poduzeće u Hrvatskoj. Odgovarajući na novinarsko pitanje hoće li biti održana neka posebna manifestacije u 2020. gradonačelnik Kovač je odgovorio kako će na području cijelog Čakovca cijela godina biti obilježena kao godina sporta, a za tu svrhu bit će oformljena posebna komisija koja će isplanirati kalendar aktivnosti. Čakovec je titulu europskog grada sporta dobio u kategoriji "City", za gradove od 25.000 do 500.000 stanovnika. Do sada je u toj kategoriji u Hrvatskoj takvu titulu primio samo Sisak i to za 2019. godinu.

Linker
20. travanj 2024 06:29