Milka Babović
 Neja Markičević / EPH
NAGRADA 'FRANJO BUČAR'

VELIKO PRIZNANJE Nagrada 'Franjo Bučar' za životno djelo Milki Babović, Vladimiru Jankoviću i posmrtno Mati Parlovu

Piše: HinaObjavljeno: 09. listopad 2018. 17:31

Državnu nagradu za sport Franjo Bučar za životno djelo u 2018. godini dobili su Vladimir Janković, Milka Babović te posmrtno Mate Parlov.

Dobitnici godišnje nagrade su Josip Bilić, Tin Srbić, Ivo Trumbić, Miho Bošković, Zlatko Dalić, Luka Modrić, Dino Sinovčić, Neven Bertičević, Boško Božić, Vjekoslav Šafranić, Petra Deša i hrvatska nogometna reprezentacija.

Odluka o dobitnicima nagrada donijeta je temeljem prispjelih prijedloga na ovogodišnji Natječaj, a donio ju je Odbor Državne nagrade za sport Franjo Bučar koji čine prof. Damir Knjaz, prof. Đurđica Miletić, Venio Losert, Dino Rađa, Zdeslav Vrdoljak, Barbara Jelić Ružić, Mario Stanić, Darko Kralj i Mila Horvat.

Dodjela Državnih nagrada za sport Franjo Bučar u 2018. godini održat će se 27. studenoga 2018. godine, a svakom dobitniku nagrade za životno djelo dodijelit će se povelja i zlatna medalja s likom Franje Bučara i novčani iznos od 50.000,00 kuna, dok će dobitnici godišnje nagrade dobiti povelju i medalju s likom Franje Bučara te novčani iznos od 20.000,00 kuna.

Linker
20. travanj 2024 01:35