screenshot
TRENERU JOŠ VEĆA SUSPENZIJA

VIDEO: KOD KUĆE 'PLEMENITI HEROJ' I 'IZVOR PONOSA I POHVALA', NA ZAPADU - SUSPENDIRAN Jedan od najboljih na svijetu kažnjen jer je namjerno izgubio!

Piše: HinaObjavljeno: 20. veljača 2018. 18:40

Iranski hrvač Alireza Karimi (23) suspendiran je na šest mjeseci nakon što je namjerno izgubio meč kako bi izbjegao duel protiv suparnika iz Izraela.

Međunarodna hrvačka federacija je suspendirala i njegovog trenera Hamidreza Jamshidija koji mu je savjetovao da izgubi borbu.

Karimi je na nedavnom svjetskom prvenstvu za hrvače do 23 godine u četvrtfinalu kategorije do 86 kg vodio protiv Rusa Alihana Žabrajlova sa 3-2, nakon čega mu je trener savjetovao do namjerno izgubi kako bi izbjegao okršaj s izraelskim hrvačem Urijem Kalashnikovom. Karimi je počeo namjerno gubiti poene i Rus Žabrajlov je pobijedio rezultatom 14-3.

Karimi je kažnjen na šest mjeseci, a njegov trener je suspendiran na čak dvije godine.

"Obojica su priznali kršenje pravila Međunarodne hrvačke federacije," poručili su iz ove organizacije.

Iran ne priznaje državu Izrael i zabranjuje svojim sportašima da s natječu protiv izraelskih sportaša na međunarodnim natjecanjima. Iranske vlasti pohvalile su Karimija zbog 'plemenitog i herojskog' poteza i nazvale ga 'izvorom ponosa i pohvala'.

Karimijeva međunarodna suspenzija završava 23. svibnja, ali se može boriti u domaćim natjecanjima.

Linker
16. travanj 2024 14:17