Screenshot: Facebook
KOMENTIRAO TEŠKU SITUACIJU

VIDEO: PROSLAVLJENI HRVATSKI VATERPOLIST NIJE MOGAO SUSPREGNUTI SUZE Nakon šokantnog dana za Zagreb podijelio emotivnu objavu s navijačima

Piše: Zlatko KarloObjavljeno: 22. ožujak 2020. 23:29

Zagreb je u nedjelju pogodio najrazorniji potres u posljednjih 140 godina. Niz potresa od kojih je najjači bio jakosti 5,3 po Richteru probudio je građane metropole u 6:24 ujutro.

Usred pandemije koronavirusa Zagrepčani su iskusili i paniku uslijed katastrofalne elementarne nepogode nakon koje se šteta i dalje zbraja.

Iz cijeloga svijeta stizale su poruke podrške i emotivne objave, a na svome se Facebook profilu javio i proslavljeni vaterpolist Dubravko Šimenc koji je u suzama ispričao svoju verziju događaja:

"Ne dajte koroni da nas satare. Samo nemojte puno pametovati na društvenim mrežama o ovim divnim ljudima koji su se digli, liječnici, policija... samo nemojte puno pametovati. Jer danas kad se sve počelo tresti, e da... vojska u Zagrebu uređuje svoj grad, hrvatska vojska. Nemojte samo izlaziti, molim vas, samo nemojte izlaziti. Evo, javljaju se iz Italije. Zamislite, iz Italije oni mene zovu da pitaju kako sam. A kako je tek njima... Jučer dobijem poruku da se moli krunica. I izmolio sam je. Evo, javljaju se i s Malte. Evo, ako mogu kako pomoći, ljudi, samo javite", poručio je grcajući u suzama slavni vaterpolist.

Za Sportske novosti Šimenc je dao posebnu izjavu:

Moja je zgrada u redu, ali druga naslonjena na moju je stradala

Proslavljeni hrvatski vaterpolist Dubravko Šimenc je rekao...

- Strašno. To je tako tutnjalo, to je tako treslo da doista nismo u prvi mah znali što je. Istrčali smo svi van, bilo je već ljudi, padalo je s krovova, dijelovi fasada... Ja sam blizu centra grada, na Ribnjaku, to su starije gradske zgrade naslonjene jedna na drugu. Moja je srećom dobro prošla, tek neke napukline, no zgrada do moje, naslonjena na moju, dosta je stradala. Roditelji su na Srednjacima, u zgradi novijeg datuma, tako da su oni srećom bolje prošli. Kod njih, koliko su mi rekli, nema značajnijih oštećenja. Ali, kako je to treslo...

Linker
16. travanj 2024 04:00