Screenshot: Facebook

NAJAVLJENA I ŽALBA

VIDEO: VELIKA NEPRAVDA NAKON NESVAKIDAŠNJEG INCIDENTA U ZAGREBU Junak Doma sportova dobio tešku kaznu zbog tučnjave pred TV kamerama

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 20.12.2017. u 14:12

 • Disciplinska komisija EBEL-a suspendirala je hokejaša Medveščaka Toma Zanoškog na pet utakmica i izrekla mu novčanu kaznu od 2.500 eura, zbog fizičkog obračuna s igračem Bolzana Chrsitopherom De Sousom, kojemu je izrečena istovjetna kazna. 

  Incident se dogodio izvan leda, u nedjelju 17. prosinca, na utakmici 28. kola između Medveščaka i Bolzana u zagrebačkom Domu sportova, u trenutku kad se Zanoški pripremao za televizijski intervju.

  Igrač Medveščaka je odgovorio na verbalnu provokaciju i krenuo u fizički obračun sa De Sousom, što je jasno vidljivo i u video materijalu koji je Disciplinska komisija imala na raspolaganju, uz izvješće sudaca, izjave svjedoka, izjave dvojice sukobljenih igrača i očitovanja klubova.

   

  "Tom Zanoški sudjelovao je u incidentu, točnije fizičkom obračunu izvan leda, u trenutku kad je obavljao svoju dužnost davanja TV intervjua za potrebe TV prijenosa utakmice. Pod obavezu davanja TV intervjua ne podrazumijeva se verbalni niti fizički sukob s drugim igračem... Tom Zanoški samovoljno je odlučio napustiti intervju i TV studio kako bi se verbalno i fizički obračunao s protivničkim igračem. Tom Zanoški svojom je odlukom doprinjeo eskalaciji situacije, samovoljno ušavši u sukob i fizički obračun sa C. D. Sousom…", između ostaloga stoji u objašnjenju odluke Disciplinske komisije EBEL-a.

   

  Prema izrečenoj kazni Zanoški će ponovno moći zaigrati tek 1. siječnja 2018. godine, na gostovanju kod KAC-a u Klagenfurtu. No, iz zagrebačkog kluba su najavili žalbu na odluku Disciplinske komisije.

   

  "Klub ovakvo ponašanje obojice igrača smatra nesportskim i neprimjerenim izvan hokejskog terena te ga ne tolerira. U ovom slučaju, u kojem je Tom Zanoški uredno obavljao svoje obaveze tijekom utakmice, a tijekom kojih je bio neprimjereno izazvan od protivničkog igrača, klub neće pokretati disciplinski postupak protiv svog igrača. Klub će uložiti dodatnu žalbu vodstvu EBEL-a na izrečenu kaznu", izjavio je Ranko Vučinić, direktor komunikacija Medveščaka u pismenom priopćenju.

  Iz drugih medija