CROPIX
OSTALI ONI NAJVJERNIJI

VIDEO/FOTO: OVO SE NE VIĐA ČESTO! MIJEŠAJU SE TUGA I PONOS U DOMU SPORTOVA Pogledajte ovacije potresenim Medvjedima nakon katastrofalnog poraza

Piše: HinaObjavljeno: 14. prosinac 2018. 22:46

Hokejaši Medveščaka poraženi su od češkog Znojma sa 1-7 (1-2, 0-4, 0-1) u zaostaloj utakmici 19. kola EBEL-a, koja je u petak odigrana u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova uz glasnu podršku oko 2000 najvjernijih navijača kluba koji se našao pred mogućim isključenjem iz lige.

Međutim, Medveščak je nastavio natjecanje u EBEL-u, nakon što je vodstvo lige izašlo ususret klubu dopustivši posudbu igrača iz drugih zagrebačkih momčadi (Mladost, Zagreb) kako bi nadomjestili strance koji su otišli zbog teške financijske situacije i klubu i neisplaćenih plaća.

Takva, kombinirana momčad 'medvjeda' pod vodstvom Danijela Kolomba, dobro se nosila sa češkom momčadi u prvoj i trećoj trećini, ali u drugoj je do izražaja došla kvaliteta gostiju. Matuš je s dva pogotka (1, 6) donio početnu prednost Orlima. U 17. minuti domaće navijače razveselio je Šveđanin Bjorn Svensson, jedan od rijetkih stranih igrača koji nije napustio Medveščak, postigavši pogodak za 1-2, što je bio rezultat prvog dijela dvoboja.

U drugoj trećini gosti su stvorili odlučujuću prednost. Četiri puta su uspjeli svladati vrlo dobrog Vilima Rosandića, a strijelci su bili Kalus (22), Hlava (30), McPherson (34) i Nemec (40).

U posljednjoj trećini Medveščak je imao nekoliko dobrih situacija, ali gostujući vratar Lassila nije dopustio još jedan pogodak. Blizu 'shutoutu' u posljednjoj trećini bio je i Rosandić, ali ga je 50 sekundi prije kraja svladao Oscadal za končanih 7-1.

Unatoč uvjerljivom porazu gledatelji su 'medvjede' ispratili s leda ovacijama.

Medveščak je sa 21 bodom ostao na pretposljednjem mjestu, a iza zagrebačke momčadi samo je Villach sa 16 bodova. Orli iz Znojma su devetom pobjedom u posljednjih 11 utakmica došli do 41 boda i sedmog mjesta. Vodeći Vienna Capitals imaju 53 boda.

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 22:25