Antidopinški laboratorij
 Oli Scarff/Getty Images
ODLUKA ICF-A

VIŠESTRUKA SVJETSKA PRVAKINJA OSLOBOĐENA OPTUŽBI ZA DOPING Odlučeno je kako je bila žrtva kontaminacije

Piše: HinaObjavljeno: 27. siječanj 2020. 20:48

- Višestruka svjetska prvakinja u kanuu Kanađanka Laurence Vincent-Lapointe (27) oslobođena je optužbe za doping.

Kanađanka je pala na dopinškom pregledu u kolovozu prošle godine uoči svjetskog prvenstva kada je bila pozitivna na nedozvoljeni stimulans ligandrol.

Privremeno je suspendirana, a nakon saslušanja pred antidopinškim vijećem Međunarodne kanu federacije (ICF) je oslobođena optužbe. Odlučeno je kako je bila žrtva kontaminacije trećih strana, a detalji još nisu otkriveni.

Presuda znači da Vincent-Lapointe može nastaviti s treninzima za ovogodišnje Olimpijske igre u Tokiju.

"Nakon što je uzeo u obzir znanstvene stručne dokaze koje je dao pravni tim gđe. Vincent-Lapointe, kao i neuobičajene tragove ligandrola pronađene u uzorku sportašice, ICF je prihvatio da Vincent-Lapointe nije svjesno uzela ilegalnu tvar," stoji u priopćenju ICF-a.

Laurence Vincent-Lapointe je tijekom karijere osvojila 11 zlatnih medalja na svjetskim prvenstvima - šest svjetskih naslova u C1 200 metara, četiri na C2 500m i jedan na C1 5000m.

Međutim, na OI do sada nikada nije nastupila jer su djevojke na olimpijskim igrama do sada nastupale jedino u kajaku. Međutim, to će se u Japanu promijeniti nakon što je MOO promijenio odluku zbog pritiska organizacija za ravnopravnost spolova.

Linker
27. travanj 2024 03:56