Screenshot: Instagram
TAJNA S LISTE NAJBOGATIJIH

ZA NJU VJEROJATNO NIKAD NISTE ČULI, A JEDNA JE OD NAJBOGATIJIH SPORTAŠICA SVIJETA Kad bismo razgovarali sa sponzorima, pitali bi nas tko je uopće ona?

Piše: Marino PleićObjavljeno: 03. rujan 2018. 16:29

Moraš biti istinski sportski zaljubljenik da bi čuo za Pusarlu Venkata Sindhu. Riječ je o indijskoj badmintonašici, koja je i u svojoj zemlji bila nepoznata sve do Olimpijskih igara 2016. kada je iznenađujuće osvojila srebrnu medalju, prvo pojedinačno indijsko žensko srebro uopće na olimpijskim igrama.

To ju je dovelo visoko na sedmo mjesto na Forbesovoj listi najplaćenijih sportašica svijeta. Prije dolaska u Rio de Janeiro, gdje je bila osma nositeljica, mučila se s pronalaskom sponzora.

Tko je Sindhu!?

- Kad bismo razgovarali sa sponzorima, pitali bi nas “tko je uopće Sindhu?” - izjavio je Tuhin Mishra, koji je zadužen za marketinške poslove ove indijske sportašice.

Nastup na OI sve je promijenio. Od Vlade i njenih institucija dobila je 1,4 milijun funti. Usporedbe radi, Španjolka Carolina Marin, koja je osvojila zlatnu medalju, od svoje je vlade dobila 77.500 funti. Također, tada 21-godišnja Pusarla dobila je zemlju u indijskoj pokrajini Telangana i BMW od tamošnjeg badmintonskog saveza.

Be HAPPY Be RIGHT Be YOU #beyou#stayhappy#

A post shared by sindhu pv (@pvsindhu1) on

Trenutačno njena bilanca izgleda ovako: od turnirskih nagrada zaradila je 387.000 funti, a čak 6,2 milijuna od sponzorskih ugovora. Na prvih šest mjesta Forbesove liste nalaze se odreda tenisačice predvođene Serenom Williams (14 milijuna funti).

Inače, najpopularniji sport u Indiji je kriket, iza njega je badminton, pa nagli porast popularnosti u domovini ne treba čuditi, osobito uzmemo li u obzir nepovoljan položaj žena u tamošnjem društvu. U svakom slučaju, prava indijska heroina.

Linker
24. travanj 2024 08:58