Srdjan Vrancic / CROPIX
SINKRONIZIRANO KLIZANJE

ZAGREBAČKE PAHULJICE NA PRVOM MEĐUNARODNOM NATJECANJU U NOVOJ SEZONI 'Ovo nam je prva suradnja s kanadskim trenerom i već sada vidimo pomak'

Piše: Marino PleićObjavljeno: 18. siječanj 2019. 21:27

Zagrebačke pahuljice danas i sutra očekuje prvo međunarodno natjecanje u novoj sezoni - Mozart Cup u Salzburgu. Četiri kategorije krenule su put Austrije: seniorke, juniorke, mlađe juniorke i napredne kadetkinje, a atmosfera je među djevojkama veoma pozitivna: ne osjeti se nervoza ili strah uoči njihova nastupa, iako su veoma mlade za dobnu kategoriju u kojoj se natječu.

Primjerice, prosjek godina seniorki je samo 18 godina, pa je jasno da se u Salzburg ne ide loviti rezultat, nego graditi tim koji će biti konkurentan na budućim natjecanjima:

- Ne bih htjela pričati o poziciji i bodovima jer je novi sustav suđenja ove godine i prvo nam je međunarodno natjecanje ove sezone. Znamo koji su nam plusovi, a koji minusi, vidjet ćemo kakvi ćemo biti i na temelju toga ćemo napraviti analizu s kojom ćemo se onda dalje pripremiti za Trofej Zagrebačkih pahuljica - istaknula je glavna trenerica kluba Ozana Miljković te nam približila “krvnu sliku” Zagrebačkih pahuljica:

- Ovo nam je prva suradnja s kanadskim trenerom Pascalom Denisom i već sada vidimo pomak u izvedbi elemenata i u koreografiji i nadamo se da je to stepenica više u napretku hrvatskog sinkroniziranog klizanja. Mlade smo, bilo je mnogo promjena unutar seniorske i juniorske ekipe, a u zadnjem pripremnom periodu imali smo problema s ozljedama i bolešću dobrog dijela ekipe. Veliku pozornost posvetili smo težim elementima kao što su dizanja, spirale, akrobatike u paru, križanja jer tome treba više vremena da bi se to kondicijski i tehnički svladalo - istaknula je glavna trenerica kluba Ozana Miljković.

U seniorskom dijelu natjecanja nastupit će 14 ekipa iz 12 zemalja, a gdje su u cijeloj toj priči Zagrebačke pahuljice i hrvatsko klizanje?

- Mi se možemo uspoređivati sa Švicarskom, Austrijom, Mađarskom, Nizozemskom, Češkom, Australijom, Velikom Britanijom i tako mjeriti svoj napredak. S druge strane, zemlje poput Kanade, Amerike, Švedske i Finske imaju mnogo razvijenije sve klizačke sportove, ne samo sinkronizirano klizanje. Oni imaju puno bolje uvjete od nas i ne možemo očekivati da njima pariramo - zaključila je Miljković.

Linker
20. travanj 2024 16:04