CROPIX
DERBI JADRANSKE LIGE

ZAGREBAČKI RATNICI PONOVNO IZNENADILI ŠAMPIONSKI JUG 'Ponosam sam na svoje dečke koji su se vratili nakon 1-4! Ne zovem ih bezveze svojim ratnicima!'

MLADOST - JUG CO 9-9 Remi u klasiku hrvatskog vaterpola u derbiju Jadranske lige
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 26. siječanj 2019. 21:58

Vaterpolisti Mladosti i Juga CO igrali su u subotu već petu utakmicu ove sezone, ovaj put u sklopu 11. kola regionalne Jadranske lige. Na bazenu na Savi podijelili su bodove odigravši 9-9. Time je zaostatak Dubrovčana na ljestvici lige ostao velikih osam bodova za Zagrepčanima koji su vodeći s 31 bodom. U ligi je to Zagrepčanima bio prvi gubitak bodova nakon 10 pobjeda.

- Ponosam sam na svoje dečke koji su se vratili nakon 1-4 i opet pokazali da se imamo pravo nadati prvoj poziciji i domaćinstvu u doigravanju. Fanatično su odigrali utakmicu i ne zovem ih bez veze svojim "ratnicima", rekao je Zoran Bajić nakon utakmice.

Za podsjećanje, Mladost je pobijedila Jug na Gružu na startu sezone u regionalnoj ligi, Dubrovčani su uzvratili dvjema pobjedama u domaćem kupu te jednom u "Europi" jer su ove dvije hrvatske momčadi u istoj skupini Lige prvaka. Do kraja sezone bit će još dosta hrvatskih vaterpolskih klasika. Trener Juga Vjekostav Kobešćak također nije previše "plakao" nakon prvog remija:

- Odigrali snmo slabije, nego je to naš nivo. Popadić je odlično otvorio utakmicu obranama, zatim su ga suigrači ostavili na cjedilu. Klupa mi je slabije reagirala i zato nas je suparnik stigao. Nisam ni tužan, niti sretan, baš sam takav kakav je i rezultat...

Početak ogleda pripao je obranama, odnosno vratarima Marceliću i Popadiću dok Papanastasiou nije probio Marcelića za prvo vodstvo gostujuće momčadi. Igrači Zorana Bajića uzvratili su vrlo brzo kontrom koju je realizirao Lovre Miloš nakon što je pobjegao i iz igre izbacio suparničkog igrača.

Domaći bi i poveli već u sljedećem napadu da Popadić nije u nizu u istom napadu skinuo dva teška udarca iz blizine, a zatim i Harkovljev udarac u sljedećem napadu kao i novi zicer Miloša pa je to kaznio Merkulov za novo vodstvo "jugaša". Umjesto da oni vode, "žapci" su se doveli u situaciju da oni love rezultat. Do konca prve četvrtine Popadić je obranio još jednu loptu, zatim je to uradio i glavom te zaključio prvih osam minuta s čak sedam obrana.

Gotovo po jednu za svaku minutu igre. U svakom je slučaju bio najzaslužniji za vodstvo gostiju koje je na početku druge dionice povećao Lončar pa Garcia za veće odvajanje gostiju. Miloš je nakon toga zabio za zaključenje druge četvrtine, a Ćuk golom iz peterca donio izjednačenje, a već u sljedećem napadu i vodstvo zagrebačkoj momčadi. Četiri gola u nizu vratila su domaće u igru, donijela im vodstvo. Nakon pomalo ljutitog Kobešćakovog time-outa Jug je proigrao, te se u zadnjih osam minuta ušlo s potpuno otvorenih 7-7. Po dva gola u zadnjoj četvrtini zaključila su obostrano dobar ogled na najpravedniji način.

Linker
24. travanj 2024 04:34