CROPIX
NASLIJEDIO BOBANA

ZAKLADA HRVATSKIH SPORTAŠA Dubravko Šimenc novi predsjednik

Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 10. siječanj 2017. 22:14

Proslavljeni vaterpolist Dubravko Šimenc (50) novi je predsjednik Upravnog vijeća Zaklade hrvatskih sportaša na čijem je čelu od početka djelovanja 2007. godine bio vatreni kapetan Zvonimir Boban, sada na dužnosti u FIFA-i.

Zakladu hrvatskih sportaša osnovali su prije 10 godina Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski klub olimpijaca i Sportske novosti u općekorisne i dobrotvorne svrhe davanjem novčane i druge potpore sportašima koji su u tijeku ili nakon sportske karijere ostali bez mogućnosti da ostvare osnovne uvjete za egzistenciju, liječenje, stvaranje uvjeta za zapošljavanje, pomoć u školovanju i osposobljavanju, itd...

Zaklada je u deset godina pomogla brojnim sportašima, kao što je bila pomoć u najtežim trenucima legendarnih zlatnih olimpijaca Mire Poljaka, Mate Parlova ili Iztoka Puca, te pomoć u liječenju i rehabilitaciji Edija Ponoša, Maje Golub Fijačko, Dragice Palaverse Mijač, Hrvoja Kontaka i drugih.

Za 2016. godinu Zaklada je pomogla paraolimpijski Jeleni Vuković, brončanoj iz Atene 2004. godine i svjetskoj prvakinji i rekorderki kojoj su hitno trebala invalidska kolica za lakšu pokretljivost u obavljanju svakodnevnih zaduženja.

Uz predsjednika Dubravka Šimenca članovi Upravnog vijeća Zaklade hrvatskih sportaša su: Biserka Vrbek, Danira Bilić, Tamara Boroš, Vjekoslav Lovrić, Zoran Primorac, Damir Škaro, Nika Fleiss, Dario Šimić, Slavko Goluža i Mario Zorko kao glavni urednik SN.

Zaklada i novi predsjednik Šimenc za 2017. godinu pripremaju niz općekorisnih akcija za pomoć sportašima u potrebi, te posebno u edukaciji i pripremi sportaša za život nakon karijere i prilagodbu na novi Zakon o sportu. (z)

Linker
16. travanj 2024 15:39