Foto: Damir Krajac / CROPIX
VIJEST JE ZAZVUČALA NESTVARNO

'ZAŠTO SAM SMIJENJEN? NE ZNAM, MOŽDA SMO DOSADILI! MOŽDA SMO PREVIŠE TOGA OSVOJILI' Neočekivani potez šesterostrukog i aktualnog prvaka Hrvatske

Piše: Zlatko KarloObjavljeno: 11. lipanj 2019. 00:15

Braslav Turić, šest godina zaredom najbolji trener u Hrvatskoj, po mišljenju struke, svojih kolega trenera, šest godina zaredom prvak Hrvatske s košarkašicama Medveščaka, naravno da su tu i kupovi u kontinuitetu, bivši izbornik reprezentacije - nije više prvi trener popularnih medekica s Peščenice! Vijest stigla “s ulice” zazvučala je nestvarno, jer - tko bi se to odrekao trofejnog trenera koji kontinuirano stvara rezultat!?

Mora da je Turić pronašao neki unosan angažman pa je odlučio “zaploviti nekim drugim vodama”, pokazati znanje u nekom možda ambicioznijem klubu.

Perić: Nije degradacija

- He, da barem jest tako - smije se Braslav, iako mu nekako i nije do smijeha, ali ipak sve okreće na šalu:

- Jednostavno mi je dugogodišnji predsjednik kluba s kojim sam imao odličnu suradnju rekao da me odsad vidi u omladinskom pogonu.

I to je to?

- Da, ne znam niti ja više od toga, nije mi objasnio razloge. Tko će ga znati, možda smo dosadili, možda smo previše toga osvojili - ponovno pribjegava humoru Braslav Turić koji bi dakle prema novoj klasifikaciji u Medveščaku trebao raditi s djevojčicama, nakon što je hrvatsku javnost naviknuo da “svi igraju košarku, ali je samo Medveščaku mjesto na vrhu”.

- Doista ne znam što bih vam rekao više. Još nisam ništa odlučio... - sada već važe svaku rečenicu Turić s koji smo prije mjesec dana, nakon osvajanja šestog uzastopnog naslova prvakinja Hrvatske, razgovarali i na temu ambicija, kada nam je rekao, sada ispada, znakovitu rečenicu, “nisam se ja oženio za žensku košarku”.

Uglavnom, treneru poput njega zasigurno neće biti problem pronaći neku novu, ambiciozniju sredinu, ako to već rad s klinkama u Medveščaku nije. A nije, budimo realni.

Nego, što na to sve kaže predsjednik Milan Perić? U kratkom razgovoru će potvrditi Turićeve riječi:

- Ponudili smo mu mjesto u omladinskom pogonu jer ga želimo osnažiti i učiniti puno boljim. Svi ovi trofeji do sada nisu nam puno donijeli, osim počasti naravno, niti u ekonomskom niti u medijskom smislu. Čak nas niti grad Zagreb ne prati na način kako mislim da zaslužujemo, zato smo se sada okrenuli radu s mladima, kada su već svima usta puna toga, i mi smo se onda tu priključili.

Očekujete li doista da Turić prihvati tu ponudu koja je ipak svojevrsni pad “s konja na magarca”?

- Ne znam, to ovisi o njemu, mi smo odlučili. Ako ne prihvati može se pronaći u nekoj drugoj sredini - rekao je predsjednik Perić, spomenuvši još da to ipak nije tako neobičan i izoliran slučaj kako se nama čini, da se veliki trener bavi radom s mladima:

- Željko Ciglar je vrhunski stručnjak u ženskoj košarci, i te kako dokazan, pa evo radi s djecom - prisnažit će svoju teoriju predsjednik Medveščaka.

Ništa o sukobu u Splitu

A o verbalnom sukobu tijekom playoffa, prije mjesec dana, nitko niti riječi. Kada je predsjednik nakon poraza u Splitu nešto zamjerio Turiću glede taktike, a ovaj mu valjda također nije ostao dužan. Je li to možda stvarni razlog smjene na vrhu seniorskog sastava, ili su doista u zadnje vrijeme svi “poludjeli” s tom pričom rada s mladima, tko će ga znati...

Linker
26. travanj 2024 01:45