Bryn Lennon/Getty Images / Getty Images
UTRKA KROZ ŠPANJOLSKU

ZAVRŠENA 17. ETAPA VUELTE A ESPANE Hrvatski adut popravio dojam iz protekle utrke i smjestio se među najbolje

Piše: HinaObjavljeno: 07. rujan 2016. 23:28

Hrvatski biciklist Kristijan Đurasek (Lampre) zauzeo je deveto mjesto u 17. etapi ovogodišnjeg izdanja "Vuelta a Espane" vožene od Castellona do vrha uspona na Alto Mas de la Costa u dužini od 177.5 kilometara, on je za pobjednikom, Švicarcem Mathiasom Frankom (IAM Cycling) zaostao minutu i dvije sekunde.

Đurasek je bio jedan od preko 20 vozača koji su se rano u etapi izdvojili iz glavne skupine, te stvorili više od sedam minuta prednosti u odnosu na peloton prije no što je 30-ak kilometara prije cilja krenuo njihov međusobni obračun za etapnu pobjedu.

Tada se Frank izdvojio zajedno s Talijanom Darijem Cataldom (Astana) i taj je dvojac prvi krenuo na izuzetno strm završni uspon u dužini od 3.8 kilometara. Na tom posljednjem usponu Frank se oslobodio i Catalda i zadržao prednost pred ostatkom skupine, pa je ciljem prošao sa šest sekundi prednosti ispred drugog Čeha Leopolda Koeniga (Sky) i 11 sekundi ispred trećeg Nizozemca Roberta Gesinka (Lotto-Jumbo).

Đurasek se dugo vremena držao pri vrhu vodeće skupine, te je na kraju ciljem prošao kao deveti sa 1:02 minuta iza Franka.

Iako je na posljednjem usponu bilo napada, četvorica vodećih u ukupnom redoslijedu na kraju su ipak ciljem prošli u istom vremenu, 3:37 minuta iza pobjednika, pa je tako Kolumbijac Nairo Quintana (Movistar) zadržao 3:37 minuta prednosti ispred drugog Britanca Chrisa Froomea (Sky), 3:57 minuta ispred trećeg sunarodnjaka Estebana Chavesa (Orica), odnosno 4:02 minute ispred četvrtog Španjolca Alberta Contadora (Tinkoff).

Đurasek je sada u ukupnom redoslijedu 66. sa 2:12:24 sati iza Quintane.

Linker
23. travanj 2024 08:15