French skier Clement Noel competes during the Audi FIS Alpine Ski World Cup Men's Slalom in Chamonix, France, on February 8, 2020. (Photo by JEFF PACHOUD / AFP)
JEFF PACHOUD / AFP

ZAVRŠNICA SKIJAŠKOG KUPA

ZBOG NEVREMENA OTKAZALI UTRKE, ZBOG KORONAVIRUSA NEĆE! FIS veće najavio novi potez - ne odustaje se od vrhunca skijaške sezone u Cortini d'Ampezzo

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 27.02.2020. u 12:07

 • Veleslalom i slalom za Svjetski kup kojeg su skijašice trebale voziti u Ofterschwangu (Njemačka) 7. i 8. ožujka otkazani su zbog loših meteoroloških uvjeta, objavila je u četvrtak Međunarodna skijaška federacija (FIS) koja ipak ne odustaje od završnice Svjetskog kupa u Cortini d'Ampezzo u Italiji.

  Do kraja sezone ostalo je 11 utrka, uključivši i ove otkazane u Ofterschwangu.

  Unatoč epidemiji koronavirusa koja je zahvatila Italiju, FIS ipak ne odustaje od završnice u Cortini d'Ampezzo od 18. do 22. ožujka, izjavio je šef natjecanja pri FIS-u Markus Waldner.

  Cortina se nalazi u sjevernoj pokrajini Veneto koja je nakon Lombardije druga najviše pogođena talijanska regija koronavirusom.

  Kako prenosi švedska novinska agencija SVT, ikao FIS ne odustaje od Cortine d'Ampezo razmišlja se o održavanju natjecanja pred praznim tribinama.

  "U ovom trenutku je Cortina i dalje mjesto gdje će se održati završnica, ali bez gledatelja. Također razmatramo i druge mogućnosti. Imamo plan A, plan B i plan C. Najveći izazov su brzinske discipline. Ali trenutno postoji samo jedan službeni plan: Cortina", izjavio je Waldner.

  Slično će biti i ovog vikenda u La Thuilu u Italiji gdje će se održati ženske brzinske discipline. Međutim, organizatori su samo ograničili broj gledatelja jer za sada nema prijavljenog niti jednog pacijenta iz Aoste.

  U Italiji su, pak, već odgodili mnoge sportske događaje ili ograničili navijačima pristup sportskim događajima na otvorenom. Širom Italije virusom se zarazilo više od 400 ljudi, a 12 je umrlo - što je najviše u Europi.

  Tagovi
  Iz drugih medija