Cropix/Jakov Prkic

SAMO U HRVATSKOJ

ZLATNI HRVATSKI OLIMPIJAC OGORČEN ZBOG USPOREDBE SA SLAVNIM PIJANCEM Evo kako je odgovorio na prozivke: 'To je moj privatni život, iako nije istina..'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 07.04.2017. u 12:20

 • NIKOLAJ PEŠALOV - HDS 3. DIO Olimpijski pobjednik ogorčen je na usporedbe s Mattijem Nykänenom, slavnim finskim skijašem skakačem, ali i alkoholičarom sklonom skandalima

  Nikolaj Pešalov se ne osjeća dobro, pogođen je u srce i dušu nakon riječi predsjednika Hrvatskog dizačkog saveza Damijana Krkleca, kojima je stavljen u istu rečenicu s notornim alkoholičarom Mattijem Nykänenom. Da je samo alkohol u pitanju, još nekako, ali slavni Finac, četverostruki olimpijski pobjednik u skijaškim skokovima, pravi je “troublemaker”, čovjek koji upada iz nevolje u nevolju i tihi Pešalov se ježi od usporedbi s njim, smatra da to ničim nije zaslužio.

  - Jednom olimpijski pobjednik, uvijek olimpijski pobjednik. Tako piše, tako se smatra svakoga tko osvoji zlato na olimpijskim igrama. Možeš biti bivši svjetski ili europski prvak, no uvijek ostaješ olimpijski pobjednik - rekao je u uvodu Pešalov.

   

  Govorim samo istinu

  - Otkako sam došao u Hrvatsku, imao sam jedan prometni prekršaj, zapravo upozorenje jer sam prekasno stao na pješačkom prijelazu. Imao sam tu nesreću da je iza mene bila policija i da je jedna gospođa taman ugazila na “zebru”. Stao sam na vrijeme, ali kotači su mi bili na pješačkom prijelazu.

  Cropix/Jakov Prkic
  Cropix/Jakov Prkic
   

  Ne pravda se, samo iznosi činjenice. Zbog alkoholizma nigdje nije zapisan i jasno je da ga bole aluzije na pijančevanje.

  - Što i da jesam? To je moj privatni život, iako nije istina. Reći ću samo da sam za vrijeme priprema za olimpijske igre i razna prvenstva nakon treninga, masaža i sauna, tko zna čega, poslije svega sjeo i popio jedno do dva piva. Kako to tada nikome nije smetalo? Zar da sada pričam da sam nakon osvojenog zlata u Sydneyu, kad se u Hrvatskoj kući popilo vina, neke ljude nosio na ramenima na drugi kat?

  Da je ogorčen, ne moramo valjda ni pisati.

  - Nikada se ni s kim nisam posvađao. I sve što sam govorio bila je istina. Kad god bih nekoga sreo, pozdravio bih ga. Drugi su okretali glave i pretvarali se da tipkaju po mobitelu.

  Želio je demantirati još neke stvari.

  - Ostao sam bez posla izbornika juniorske reprezentacije 2014, Savez me nije nakon toga nije uvrstio na popis prema HOO-u. Što je najgore, s nekoliko mjeseci zakašnjenja sam obaviješten da sam bez posla. Izgubio sam sva prava na Zavodu za zapošljavanje. Trener u klubu bio sam samo kad sam stigao u Split 1997, računao sam da sam završio karijeru, ali kad sam se ponovo aktivirao, jasno je da nisam mogao raditi dvije stvari.

   

  Nisu me više zvali

  Demantirao je i da nije htio biti sudac, odnosno, da se nije pojavio na dva natjecanja.

  - Bio sam u Izraelu 2014, tamo ne bih mogao otići na svoju ruku, nego samo ako me Savez prijavio. Sudio sam i na Europskom kupu u Splitu. Poslije me više nitko nije tražio.

  Toliko od Pešalova.

  Hrvatski dizački savez najavio je, pak, konferenciju za medije nakon završetka Europskog prvenstva. Datum i mjesto održavanja za sada nisu poznati, no, jedna od tema će biti i odnos s Nikolajem Pešalovom. Stoga se pripremite na još nastavak ove nevesele sapunice.