Cropix/Tom Dubravec

REAKCIJE IZ HRVATSKE I SRBIJE

'ZVEZDINI VATERPOLISTI NISU BILI U OBILJEŽJIMA KLUBA! KONOBAR JE PREPOZNAO GRB ISPOD...' 'Iskreno se nadamo da će počinitelji biti kažnjeni'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 09.02.2019. u 20:46

 • "Iskreno se nadamo da će počinitelji biti identificirani i odgovarajuće kažnjeni, te da ovaj nemili događaj neće utjecati na dosadašnje odlične odnose svih sudionika lige koja egzistira već 11. sezonu", stoji u priopćenju koje je potpisao povjerenik Regionalne vaterpolske lige Milivoj Bebić, nakon huliganskog napada na trojicu vaterpolista Crvene zvezde koji se dogodio u subotu na splitskoj rivi.

  U priopćenju se navodi kako je policija odmah intervenirala i pružila pomoć igraču koji se od napadača spasio skokom u more, dok su dvojica njegovih kolega uspjela pobjeći i samostalno doći do hotela. 

   

  "U tijeku je kriminalistička obrada i po informacijama koje smo dobili iz splitske policije, jedna osoba je privedena pod sumnjom da je bila sudionik navedenog napada. Upravni odbor Regionalne vaterpolske lige je odmah obavio izvanrednu telefonsku sjednicu i donio odluku u skladu s člankom 8. st. 8 Propozicija natjecanja da se navedena utakmica 13. kola između Mornara Brodospasa i Crvene zvezde odgađa do daljnjega", stoji u priopćenju u kojem je povjerenstvo za natjecanje najoštrije osudilo navedeni izgred kao i svaki drugi oblik nasilja kojem nema mjesta u sportu.

   

  VSS traži pojačane mjere sigurnosti za srpske klubove u Hrvatskoj

  Dužnosnici Vaterpolskog saveza Srbije (VSS) i Vaterpolskog kluba Crvena zvezda najavili su kako će zatražiti pojačane mjere sigurnosti za gostovanja srpskih klubova i reprezentacije u Hrvatskoj poslije subotnjeg napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu.

  "Tražit ćemo povećane mjere sigurnosti. Da pretpostavimo da će sve biti dobro, nismo sigurni...",  rekao je direktor VSS-a Đorđe Đorđević na tiskovnoj konferenciji.

  Predsjednik VSS-a i VK Crvena zvezda Viktor Jelenić ukazao je da nije bilo riječ o sukobu navijačkih skupina, već da su napadnuti igrači jednog kluba.

  "Zvezdini vaterpolisti nisu bili u obilježjima kluba. Konobar je prepoznao grb ispod jakne, na kojoj nije bilo obilježja Crvene zvezde. Uslijedio je neugodni razgovor sa konobarom, poslije čega su igrači htjeli preći u drugi kafić", rekao je novinarima Viktor Jelenić.

  On je naveo kako su vaterpoliste potom fizički napali navijači, a da su golmana Aleksandra Kralja, koji je bježeći od napadača bio primoran skočiti u more, od težih ozljeda spasli dobronamjerni Splićani.

  "Igrači su, nisu navijači... Katastrofa", rekao je Jelenić.

  Zbog napada je utakmica protiv Mornara, koja se trebala igrati od 20.30 sati, otkazana.

  Direktor VSS-a Đorđević je istaknuo dobru suradnju dva vaterpolska saveza, te podsjetio da reprezentacija Srbije igra protiv Hrvatske u Sisku 12. ožujka, a mjesec dana kasnije je završni turnir Jadranske lige u Zagrebu. On je, unatoč dobroj suradnji dvaju saveza, naglasio kako današnji incident dovodi u pitanje sudjelovanje srpskih klubova u Hrvatskoj.

  "Ove godine se igra neslužbeno svjetsko prvenstvo za mlade u Dubrovniku, srpski klubovi su se prijavili i sada je pitanje hoće li će igrati", poručio je direktor VSS-a.

   

  Iz drugih medija