Juergen Schwarz/Getty Images
IGOR KARAČIĆ

OSVAJANJEM LIGE PRVAKA OSTVARIO JE SNOVE, ALI JOŠ JEDAN JE ZASAD NEDOSANJAN 'Želim čuti hrvatsku himnu na kraju reprezentativnog natjecanja'

Srednji vanjski hrvatske nacionalne vrste na klupskoj je razini osvojio sve, a kruna karijere bila bi mu zlato s Hrvatskom
Piše: Filip OžboltObjavljeno: 24. kolovoz 2019. 13:19

Prošla rukometna sezona u potpunosti je pripala Igoru Karačiću. Prije dvije godine, na Final Fouru Lige prvaka u Kölnu, zablistali su Ivan Čupić i Luka Cindrić, najzaslužniji što je makedonski prvak prvi put postao prvak Europe, a ove godine red je došao na Karačića, koji je postao MVP cijele završnice u Kölnu.

Bio je to najbolji način za oproštaj od Vardara, kojem je 30-godišnji srednji vanjski dao velik dio svoje karijere. Krajem srpnja započeo je pripreme u svojem novom klubu, Kielceu, gdje će mijenjati upravo Cindrića, a u velikom razgovoru za službenu stranicu EHF-a otkrio je i razloge rastanka s Vardarom.

Teško reći zbogom

- Odlučio sam potražiti nove izazove. Kada smo drugi put došli na krov Europe, bilo je pravo vrijeme za novi korak u karijeri - započeo je Karačić, koji će još dugo ostati vezan za Vardar.

- Došao sam tamo prije gotovo osam godina. Na početku nitko nije vjerovao da ćemo ostvariti ono što jesmo. Kao mali sam maštao o osvajanju Lige prvaka i kad se to dogodilo, svi su moji snovi postali stvarnost. Bilo je teško reći zbogom Vardaru, Skoplju i svim ljudima koje sam tamo upoznao. Tamo sam se osjećao kao kod kuće, stekao brojne prijatelje za cijeli život, ali to je sport i nikad ne znaš kamo će te odvesti.

Hrvatskog reprezentativca odveo je u Kielce, europskog prvaka iz 2016. godine. Karačić je u Kielce prešao u trenutku kada su trojica njegovih kolega iz reprezentacije napustila klub. Spomenuti Cindrić otišao je u Barcelonu, Marko Mamić u Leipzig, a Filip Ivić pojačao je Gummersbach.

- Dobio sam puno ponuda, ali odabrao sam Kielce jer smatram da se tamo mogu razviti kao igrač i biti sretan. Kielce igra slično kao Vardar i dobio sam priliku igrati na gotovo identičan način i provoditi sličnu količinu vremena na terenu. To igrača čini sretnim - priznao je Igor, koji je s pripremama u novom klubu započeo 29. srpnja, pod vodstvom legendarnog Talanta Dušebajeva, a na pripremama u Njemačkoj već je odigrao tri utakmice za Kielce.

- Zasad je sve odlično. Svi igrači i ljudi u klubu su me prihvatili na vrhunski način i može se osjetiti obiteljska atmosfera. U usporedbi s prošlom sezonom, mislim da je Kielce napravilo korak unaprijed i nadam se da će biti bolje u svakom pogledu.

Iako je klub krajem prošle sezone poput Vardara bio pogođen financijskom krizom, očekivanja su ostala velika.

- Cilj je osvojiti oba domaća trofeja, a voljeli bismo se plasirati i na Final Four Lige prvaka. Ako dođemo do Lanxess Arene, znamo da je sve moguće - rekao je Karačić uz zaključak:

- Moram biti iskren i priznati da postoji još jedno o čemu maštam. Želim čuti hrvatsku himnu na kraju nekog reprezentativnog natjecanja. To bi bila kruna moje karijere, osvojiti zlato s Hrvatskom.

Linker
18. travanj 2024 23:25