youtube
SVAKA ČAST MAJSTORE

OVO JE JUNAK O KOJEM ĆE AMERIKANCI PRIČATI GODINAMA Pogledajte nevjerojatno hvatanje bez kojeg najveći preokret u povijest NFL-a ne bi bio moguć

Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 06. veljača 2017. 09:51

New England Patriotsi stigli su do svog 51. Super Bowla. Momčad američkog Hrvata, Billa Belichicka izvela je nevjerojatan preokret i nakon produžetaka svaldala Atlanta Falconse sa (34-28).

Patriotsima je ovo bio rekordni deveti nastup u Super Bowlu, od toga su čak sedam puta u finale stigli u 21. stoljeću, odnosno otkako je u tom klubu Bill Belichick glavni trener. Ovaj puta njegova momčad je do naslova došla nakon najvećeg preokreta u povijesti Super Bowla, jer je Atlanta sredinom treće četvrtine vodila 28-3.

Po prvi puta u povijesti Super Bowl je otišao u produžetak, a za Patriotsie je ovo bio rekordni deveti nastup u njemu, od toga su čak sedam puta u finale stigli u 21. stoljeću, odnosno otkako su u tom klubu Bill Belichick kao glavni trener i 39-godišnji Tom Brady kao quarterback. Za Falconse ovo je bio drugi nastup u Super Bowlu, prije 18 godina izgubili od Denver Broncosa.

Brady je proglašen najkorisnijim igračem (MVP) utakmice i time je postao rekorder, jer je po četvrti puta u karijeri postao MVP Super Bowla (2002, 2004, 2015, 2017).

Ipak, iako će sve zasluge otići treneru Belichicku i QB-u Tomu Bradyju, ne treba zaboraviti niti Juliana Edelmana koji je izveo možda i ključan potez na utakmici.

Spomenuti junak je u padu s obje ruke uspio uhvatiti loptu i to dok je bio u klinču s još trojicom braniča Falconsa. Nakon ovog nevjerojatnog hvatanja utakmica je otišla u produžetak, a ostalo je povijest. POGLEDAJTE VIDEO!

Linker
19. travanj 2024 05:57