RUKOMET

PETI PUT ZAREDOM VESZPREM U ZAVRŠNICI LIGE PRVAKA Štrlek i društvo othrvali se naletu Flensburga na otvaranju i na koncu stigli do uvjerljive pobjede

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 04. svibanj 2019. 22:07

Veszprém je peti puta izborio nastup na završnici u Kölnu. Kapital od +6 (28:22) iz prvog susreta bio je veliki zalogaj za Flensburg, koji je bio jedini njemački adut u četvrtfinalu. Tako Nijemci ni treću godinu zaredom u svom Kölnu neće imati predstavnika, što će sigurno upaliti neke alarme. Veszprém se vraća u Köln nakon godinu dana stanke (lani u osmini finala ispao je od Skjerna), a prije toga je bio ondje četiri puta zaredom. Igrao je dva finala, ali naslov nikad nije osvojio.

Nevjerojatan, za domaće šokantan početak - Flensburg je poveo 5:0 i već na startu skoro eliminirao prednost Veszpréma iz prvog susreta. Osam punih minuta je trebalo za prvi gol Veszpréma, koji je zabio Nagy (1:6), a već deset minuta kasnije domaćin je uz greške gostiju u napadu bio na 9:9 i primirio situaciju. U 26. minuti Veszprém prvi puta vodi (13:12) serijom golova Gajića i obrana Miklera, a do poluvremena već su na +4 (17:13). I tu je već sve bilo gotovo, jer 6 iz prvog susreta i 4 s poluvremena bilo je nedostižnih 10.

Drugi dio bio je samo nadigravanje, bez ikakve rezultatske neizvjesnosti. Flensburg se predao očito okrenut nastojanju da sačuva prednost u utrci za prvaka Njemačke s Kielom (nisu ulazili Zachariassen, nije bilo Gotfridssona, u prvom dijelu ni Lasse Svana). Završilo je 29:25 za Veszprém, koji je otpjevao mađarsku himnu sa svojim navijačima.

Kod Veszpréma najefikasniji Gajić sa 6, Nilsson sa 5 golova, a Mikler je imao 11 obrana. Štrlek je za F4 zabio 1. Kod Flensburga čak 17 obrana Bergeruda, a prvi strijelci Lauge i Hald Jensen s po 4 gola.

Barcelona je odradila posao nakon +8 u Nantesu. U Blau Grani mirnih 29:26. Pokazali su da su najbolja momčad LP-a ove sezone sigurno pobijedivši Nante, lanjskog finalista. Najefikasniji Lasse Anderson kod Barce i Nicolas Tournat kod Nantesa s po 5 golova. Pérez de Vargas je imao 15 obrana.

Danas u 17.00 igraju PSG - Kielce (prva utakmica 24:34), a u 19.00 Szeged - Vardar (prva utakmica 23:31). (drp)

Linker
27. travanj 2024 05:58