JEDRENJE

POČELO VELIKO FINALE STAR SAILORS LEAGUE Fantela drži deseto mjesto, loš dan za Tončija Stipanovića

Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 30. studeni 2016. 14:41

Prvi dan finala Star Sailors League hrvatski jedriličari završili su u različitim raspoloženjima. Šime Fantela je debitantska dva jedrenja završio kao 15. i 10. što mu je donijelo deseto mjesto u ukupnom redoslijedu, dok je Tonči Stipanović zauzeo 20. i 19. mjesto i ukupno je 21.

Zlatni olimpijac iz klase 470 i njegov flokist Antonio Arapović solidno su se snašli u šarolikim vremenskim uvjetima. Brzina vjetra je varirala od 10 do 20 čvorova, smjer je oscilirao oko 30 posto, a kormilari su se morali boriti i s velikim valovima. U prvom jedrenju Fantela je krenuo malo oprezno što i ne čudi jer u klasi Zvijezda ima tek nekoliko treninga, ali u drugom je jedrenju u cilj ušao solidan, deseti.

- Uvjeti su bili sjajni, pogotovo u drugom jedrenju kada je vjetar pošteno zapuhao. Još se navikavam na brod i stječem osjećaj. Imali smo nekoliko pogrešaka, u miru ću pogledati snimke regate da vidim kako se poboljšati - Fanteline su impresije nakon uvodnog dana na Bahamima gdje 25 posada iz 17 zemalja svijeta jedri po imenima jednu od najjačih regata u povijesti.

S druge strane, Tonči Stipanović i Ante Šitić imali su dan za zaborav. U oba su jedrenja zaradili kaznene okrete, u prvom zbog doticanja bove, a u drugom zbog dodira s drugim brodom.

- Peh, nesreća i ode nam prilika za dobar plasman. Držali smo solidne pozicije prije penala i sigurno bismo bili među deset, a ovako nas čeka borba. Ipak, regata je tek počela, do kraja je još maksimalnih devet jedrenja, tako da imamo šansu popraviti plasman - prokomentirao je Ante Šitić.

Osvajač srebrne medalje iz Rija zadovoljan je brzinom koju imaju na regatnom polju, a priliku za uspon u redoslijedu ima već danas kada su na programu četiri jedrenja.

------------------------------------------

Rezultati: 1. Negri/Lambertenghi (Ita) 5, 2. Mendelblatt/Fatih (SAD) 6, 3. Scheidt/Boening (Bra) 8..., 10. FANTELA/ARAPOVIĆ (HRV) 25..., 21. STIPANOVIĆ/ŠITIĆ (HRV) 39.

------------------------------------------

Linker
23. travanj 2024 19:38