CrossFit

CROSSFIT OPEN

POČEO CROSSFIT OPEN! NAJVEĆE CROSSFIT NATJECANJE NA SVIJETU Najspremniji natjecatelji iz svake države dobit će priliku sudjelovati na CrossFit Games

AUTOR:
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 17.10.2019. u 16:12

 • Diljem svijeta počeo je CrossFit OPEN, najveće globalno online natjecanje koje okuplja stotine tisuća zaljubljenika u crossfit iz cijelog svijeta. Natjecanje traje pet tjedana tijekom kojih je potrebno odraditi po jedan trening svaki tjedan, od petka do idućeg ponedjeljka, a pobjednik je natjecatelji koji najbolje odradi svih pet vježbi.

  Najspremniji natjecatelji iz svake države dobit će priliku sudjelovati na CrossFit Games, svojevrsnom svjetskom prvenstvu u crossfitu koje se od 2007. svake godine održava u Sjedinjenim Američkim Državama. Pobjednici CrossFit Games nose naslov najspremnijeg muškarca i najspremnije žene na svijetu.

  Ove je godine već održano jedno CrossFit OPEN natjecanje na kojem su najspremniji Hrvati bili Tamara Zulim iz Splita i Augustin Viličnik iz Zagreba, a natjecanje koje je počelo jučer predstavlja kvalifikacije za CrossFit Games 2020. godine. 

  CrossFit
   

  Kako bi popularizirali i predstavili crossfit široj publici, autori instagram bloga @test_your_fitness kreirali su zabavni izazov u kojem će najspremniji natjecatelji u Hrvatskoj i regiji izazvati po jednog suparnika i s njim odmjeriti snage. Augustin je izazvao Luku Perku, CrossFit natjecatelja također iz Zagreba kao svog najjačeg suparnika, a snage će odmjeriti u petak, 11. listopada 2019. u 19 h u CrossFit Heart rate klubu u Zagrebu. Ulaz je slobodan za sve posjetitelje koji žele osjetiti atmosferu pravog CrossFit natjecanja. Tamara je izazvala Mirka Pejkovića, master CrossFit natjecatelja i s njim će odmjeriti snage 25.listopada 2019. u Splitu.

  CrossFit
   

  CrossFit je jedinstven, mladi sport koji je nastao u Sjedinjenim američkim državama početkom 21. stoljeća, a sastoji se od elemenata olimpijskog dizanja utega, atletike i gimnastike. Svi treninzi mogu se prilagoditi bilo kojoj razini kondicije, dobi ili iskustvu osobe. Trenirati se može bilo gdje – u garaži, doma, parku ili školi.

  CrossFit sportaši svaki dan izvode trening dana (eng. Workout of the Day – WOD) i objavljuju svoje rezultate na Internetu ili ih zapišu na ploči u svom boxu. Trening dana daje CrossFit sportašima jedinstvenu priliku natjecati se, pratiti svoj napredak, podijeliti se svojim iskustvima i postići svoje ciljeve.

  Tagovi
  Iz drugih medija