Andrej Gaćina
 Željko Hajdinjak / CROPIX
EKIPNO EP

POČINJE EUROPSKO PRVENSTVO U NANTESU Ždrijeb djevojke nije mazio, dok se dečki unatoč problemima sa zdravljem i prtljagom nadaju četvrtfinalu

Prvi susret naši dečki igrat će danas (16.00) s Nizozemskom, a djevojke otvaraju s Rusijom (19.00).
Piše: Siniša BožićObjavljeno: 03. rujan 2019. 12:55

Danas starta ekipno Europsko prvenstvo stolnotenisača i stolnotenisačica, koje će se do 8. rujna igrati u Nantesu.

Stolnotenisači su drugi nositelji u skupini E, prvi nositelj je Slovenija, a trećeplasirana Nizozemska. Na Euru je osam skupina po tri reprezentacije, a samo prvoplasirana ekipa prolazi u četvrtfinale. Prvi susret naši dečki igrat će danas (16.00) s Nizozemskom, a sa Slovenijom u četvrtak (10.00).

- Nemam očekivanja, jedino što želim je u svakom meču borba do posljednjeg poena. Protiv Nizozemaca trebamo ući maksimalno koncentrirani, a sa Slovencima su šanse 50-50, taj meč treba pametno igrati - kazao je najiskusniji igrač naše reprezentacije Andrej Gaćina.

Pripreme za Euru nisu išle baš u skladu s očekivanjima. Nedavno su se na turniru u Bugarskoj Pucar, Gaćina i Kojić zarazili bakterijom te su morali pauzirati nekoliko dana. Novost je da su probleme imali i nakon dolaska u Nantes. Osim što je let kasnio, naši dečki su na Euro stigli bez putnih torbi. Sva sreća pa su poučeni iskustvom barem reketi uvijek uz njih.

Stolnotenisačice su treće nositeljice u skupini G, ispred su Portugal i Rusija. Vrlo teška skupina za naše djevojke.

- Vjerojatno goru skupinu nismo mogle dobiti, iako smo ušle kao drugoplasirane iz kvalifikacijske skupine. Na kraju se ispostavilo da Italija, koju smo ostavili iza sebe, ima lakši ždrijeb. Ruskinje su brončane s prošlog EP-a, Portugal ima dvije Kineskinje iz Top 50 - kazala je Petra Petek, dvostruka državna prvakinja.

Djevojke danas otvaraju s Rusijom (19.00), a u srijedu ih čeka meč s Portugalom (16.00).

Linker
20. travanj 2024 05:00