Bozidar Vukicevic / CROPIX
PREDOLIMPIJSKA REGATA

POSLJEDNJI DAN U ENOSHIMI RAZLOG JE ZA SAMOPOUZDANJE SREBRNOG HRVATSKOG OLIMPIJCA Prvim i trećim mjesto popravio dojam

Plov za medalje nije održan zbog manjka vjetra, pa je pobjeda pripala Šveđaninu Jasperu Stalheimu.
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 23. kolovoz 2019. 12:53

Srebrni olimpijac iz Rio de Janeira Tonči Stipanović uspio je popraviti dojam posljednjeg dana flotnog natjecanja na predolimpijskoj test regati u japanskoj Enoshimi, Tonči se s 1. i 3. mjestom popeo s 18. na 11. mjesto u ukupnom poretku klase laser.

Plov za medalje nije održan zbog manjka vjetra, pa je pobjeda pripala Šveđaninu Jasperu Stalheimu (60 bodova) ispred aktualnog olimpijskog pobjednika i svjetskog prvaka, Australca Toma Burtona (63), dok je treći bio Norvežanin Hermann Tomasgaard (65).

Svjetski prvak u klasi finn iz Aarhusa prošle godine dominirao je u Enoshimi, Mađar Zsombor Berecz (24) osigurao je pobjedu prije plova za medalje, makar isti nije održan, Drugi je Nizozemac Nicholas Heiner (47), treći olimpijski pobjednik iz Rija, Britanac Giles Scott (48). U laser radialu je prvo mjesto osvojila Emma Plasschaert iz Belgije (79), ispred Marit Bouwmeester iz Nizozemske (82) i Mađarice Marije Erdi (88).

U klasi 470 za muškarce slavili su Novozelanđani Matt Belcher i Will Ryan, a u 470 za žene najbolje su bile Francuskinje Aloise Retornaz i Camille Lecointre.

Linker
26. travanj 2024 19:43