Damir Krajac / CROPIX
ODBOJKA

PRED ZAGREBAČKOM MLADOSTI JE SUSRET 2. KOLA MEVZA LIGE Mariboričanke motiv više

Piše: Zlatko KarloObjavljeno: 20. listopad 2019. 13:25

Mladostašice su trebale susret 2. kola MEVZA regionalne lige igrati u subotu, no na zahtjev Mariborčanki, utakmica je prebačena u nedjelju jer slovenska ekipa igra i domaću ligu, u subotu u Kopru, koji im nije izašao u susret oko promjene termina. Ali jesu mladostašice.

Trener Zagrepčanki Saša Ivanišević ima uoči tog susreta jedan specifičan zahtjev:

- Treba moje igračice vratiti u život, jer su još uvijek pod dojmom poraza u kvalifikacijama za Ligu prvakinja u Ukrajini.

Maribor je odlična ekipa, s kojom smo se već susretali u pripremnom periodu.

- Odlična ekipa, ali dosta promijenjena u odnosu na lani, otišlo im je dosta kvalitetnih igračica, iako su se dobro popunili novima. No, čini mi se da su lani ipak bile jače. Igrali smo nekoliko trening utakmica do sada, ali nikad kompletni, niti mi niti oni, tako da smo i mi i oni puno kombinirali. Doveli su prvu organizatoricu igre francuske reprezentacije Ninu Stojiljković, austrijsku korektoricu Anamariju Galić, i dobro izgledaju, iako su izgubili, prema mojem mišljenju najjaču kariku, Mlakar im je otišla u Novaru.

Slovenija ima jedno zagarantirano mjesto u Ligi prvakinja, i tamo će ih predstavljati upravo Mariborčanke, koje su izgubile od Kamnika u posljednjem susretu MEVZA-e 0:3, doduše sve na razliku. Od ekipe koju je Mladost dobila u "generalki" uoči prve utakmice kvalifikacija za Ligu prvakinja u Domu odbojke, kada su sa 3:0 pomeli Himik Južnji.

- I jedna i druga ekipa su odlične, no ono što nama treba je konstanta. Vidjeli smo to baš na primjeru Himika, koji su razbili u prvoj utakmici u Domu odbojke, ali onda u uzvratu u Ukrajini napravili toliko pogrešaka da jednostavno nismo niti mogli do boljeg rezultata - kaže uoči susreta protiv Mariborčanki trener Mladosti Saša Ivanišević.

Linker
19. travanj 2024 11:24