Ranko Suvar / CROPIX
MEDITERANSKE IGRE

PRVA MEDALJA ZA HRVATSKU NA MEDITERANSKIM IGRAMA U iznimno jakoj konkurenciji karatist Enes Garibović osvojio srebro

Piše: HinaObjavljeno: 24. lipanj 2018. 00:46

Karatist Enes Garibović prvi je osvajač medalje za Hrvatsku na Mediteranskim igrama u Tarragoni, on je osvojio srebro u kategoriji do 75 kilograma.

Garibović je u dva odlična nastupa svladao Talijana Jendoubija (3-2), potom i Francuza Relifoxa (3-1), a zlato mu je izmaknulo iz ruku nakon sudačkog preglasavanja u finalnoj borbi s Turčinom Eltemurom (0-0). Nažalost, Ana Lenard nije uspjela do medalje u kategoriji do 61 kg, u borbi za broncu poražena je od Talijanke Lallo.

"U prilično jakoj konkurenciji Enes je bio i blizu zlata, ali i srebrom smo vrlo zadovoljni, kao i činjenicom da je to prva medalja za Hrvatsku na ovim Mediteranskim igrama", poruka je trenera Esada Garibovića.

U nedjelju će naše karataške uzdanice biti Ana-Marija Bujas Čelan te Ivan i Anđelo Kvesić.

Dva aduta za odličja imat ćemo u nedjeljnim kajakaškim finalima jednosjeda (K-1) na 200 i 500 metara. Anamarija Govorčinović i Antun Novaković uspjeli su u subotnjim nastupima izboriti svatko po dva finala, a uvjerljiviji su bili na 500 metara.

Strijelcima u disciplini trap nedjelja ujutro donosi četvrtfinale, a popodne je i pucanje za odličja. Naš olimpijski dvojac - Glasnović i Cernogoraz - nije najzadovoljniji subotnjim bodovnim ulovom, ali se nadaju nastupu u finalu. Uz njih, kreće i disciplina zračni pištolj na 10 m (Pejčić, Perec, Čerina i Petanjek)

Ekipni sportovi

U ekipnim sportovima premijeru su imali svi naši predstavnici i predstavnice. Rukometaši su svladali Italiju 30-26 (Jaganjac 8 pogodaka), a dan kasnije očekuje ih Alžir. Odbojkaši su poraženi od Francuza 0-3 (19, 22, 20) i čeka ih popravak protiv Alžira. U utakmici prepunoj oscilacija odbojkašice su ostvarile pobjedu nad Albanijom, 3-0 (21, 19, 19), ali su ipak ostale na velikom gubitku. Nakon utakmice, izbornik Igor Lovrinov podnio je ostavku na dužnost i vraća se za Hrvatsku. O razlozima tog čina samo kratko je izjavio:

"Ekipa ne reagira na mene, nismo na istoj valnoj duljini, to nije od jučer već traje dulje vrijeme i mora se presjeći. Bolje je to odmah prekinuti nego nastavljati nešto što ne ide"…

Prema uputama iz Hrvatskog odbojkaškog saveza, žensku reprezentaciju će do kraja MI voditi "teamleader" Frane Žanić.

Gimnastičari su uspješno odradili prvi kvalifikacijski dan. Finale natjecanja po spravama, točnije - konja s hvataljkama, izborili su Robert Seligman kao drugoplasirani, te Matija Baron sedmim mjestom. Finala su na rasporedu 26. lipnja.

Naši streličari Alen Remar i Matija Mihalić završili su nastupe u disciplini 70 m pojedinačno na sedmom i devetom mjestu, što su u konkurenciji 40 natjecatelja iz 17 država solidna ostvarenja. Plivač Anton Louie Lončar bio je predzadnji, šesti, u kvalifikacijskoj utrci na 50 m leđnim načinom, a triatlonac Luka Paliska završio je nastup osvajanjem 11. mjesta u svom vrlo zahtjevnom sportu.

Linker
19. travanj 2024 06:17