Izbor sportaša
Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media

GLAS NARODA

REZULTATI VELIKE ANKETE SN-A Evo kako su glasovali naši čitatelji: Perković najbolja sportašica, ali najbolji sportaš ne dolazi iz Vukovara

AUTOR:
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 18.12.2016. u 14:58

 • U nedjelju je održan 65. izbor Sportskih novosti za najbolje sportaše u 2016. godini. Sandra Perković je najbolja sportašica Hrvatske, Damir Martin je najbolji sportaš, Anđelka Mužinić i Helena Dretar Karić su ponijele nagradu za najbolju ekipu, a Valent i Martin Sinković nagrade za najbolju momčad.

  Nagrada Sportskih novosti za najbolje sportaše Hrvatske dodjeljuje se već 65 godina, a u izboru sudjeluje 355 novinara iz 57 redakcija.

  Paralelno s novinarima SN je u svojoj anketi također dao mogućnost i čitateljima da glasuju u izboru za najboljeg sportaša, a evo i rezultata.

  Čitatelji Sportskih novosti za najboljeg sportaša izabrali su nogometaša Real Madrida i hrvatske nogometne reprezentacije Luku Modrića. Veznjak 'kraljevskog kluba' odnio je 28% vaših glasova, dok je na drugom mjestu završio Damir Martin s 22% glasove, te Josip Glasnović na trećem s 19%.

  Luka Modrić
  Reuters / Toru Hanai Livepic / REUTERS
   

   

  Za najbolju sportašicu izabrali ste Sandru Perković koja je pomela konkurenciju 53% glasova. Druga je bila heroina iz Rija, Sara Kolak s 32% glasova, dok su treće mjesto podijelile Blanka Vlašić i Sandra Paović sa po 3% glasova.

  AMSTERDAM, NETHERLANDS - JULY 08: Sandra Perkovic of Croatia in action during the final of the womens discus on day three of The 23rd European Athletics Championships at Olympic Stadium on July 8, 2016 in Amsterdam, Netherlands. (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)
  Dean Mouhtaropoulos/Getty Images / Getty Images
   

  Najbolja momčad prema vašim glasovima bio je dvojac na pariće, braća Valent i Martin Sinković s 54% glasova. Drugi su bili vaterpoisti Juga, dok je treće mjesto pripalo je Šimi Fanteli i Igoru Mareniću sa 12% glasova.

  Ronald Gorsic / Hanza media
  Ronald Gorsic / Hanza media / CROPIX
   

  Karate reprezentacija odnijela je pobjedu u konkurenciji za najbolju ekipu s 43% glasova, druge su bile stolnotenisačice Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić (32%), te Valentina Pereglin, Sanja Komar i Maja Grdiša u samostrelu (26%).

  Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
   

  Iz drugih medija