CROPIX
INFARKTNE UTAKMICE

BIT ĆE TO TRILER KAO NA SP-U: HRVAT U PROTIVNIČKIM REDOVIMA NAJAVIO NOVU DRAMU U ARENI ZAGREB 'Nije me iznenadilo što je Švedska pobijedila Hrvatsku'

ŽELJKO TOMAC Pomoćnik norveškog izbornika Bergea: Sretno smo slavili u Parizu, bit će to slična utakmica
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 20. siječanj 2018. 09:50

Norveška rukometna reprezentacija već dugi niz godina u svojim redovima ima “naše gore list”, trenera Željka Tomca, koji je pomoćnik izborniku Christianu Bergeu.

Uoči međusobne utakmice Tomac - sram ga bilo - nije želio “prodati” informacije i pomoći Lini Červaru da pobijedi njegovu momčad. Šalu na stranu, Tomac je izuzetan stručnjak na cijeni u Norveškoj. Razgovarali smo kratko nakon pobjede Norveške protiv Srbije (32-27) u prvoj utakmici drugog kola:

- Zasad je sve dobro, plan je ispunjen. Nažalost, iz Poreča u Zagreb nismo prenijeli četiri, nego dva boda. Igrali smo odličnu utakmicu protiv Francuske, ali bili su bolji. Imali smo napad za remi (31-32), ali nismo uspjeli.


Norway 22-22 Croatia - Penalty 60 minutes

Hrvatska ne djeluje moćno: - Ništa to ne znači, mi samo želimo odigrati dobro, vidjet ćemo kako će završiti. Nije neka razlika zbog toga što i Hrvatska nije prenijela maksimum bodova.

“Fajt” za dva boda ionako bi bio velik jer je ulog velik.

“Reminiscencija” na zadnju veliku međusobnu utakmicu nakon perioda u kojem je Hrvatska, u pravilu, bila bolja:

- Polufinale u Parizu na SP-u bila je velika utakmica, presudio je taj Horvatov i Bergerudov sedmerac. To je tako u sportu, često jedna lopta odlučuje, mi smo se prilično sretno plasirali u finale. Hrvatska je nakon toga pala i od Slovenije, a imala je odličnih 45 minuta. Ponavljam, tako je to u sportu.

Norveška je jako malo mijenjala u odnosu na Svjetsko prvenstvo, na kojem je uzela srebro:

- Samo dva nova mlada igrača, mi se držimo našeg plana i stvaramo momčad za domaći EP (organizatori Norveška, Švedska i Austrija zajedno, nap. a.), opet smo jaki. To stvaranje momčadi traje od Srbije 2012., uspjeh u Francuskoj možda je i prerano došao.

Koliko su atmosfera i domaćinstvo hrvatski adut za predstojeću utakmicu?

- Navikli smo igrati takve utakmice, to je još veći gušt. Čujem da je u Splitu bila fenomenalna atmosfera, i u Poreču je bila. Nije me iznenadilo što je Švedska pobijedila Hrvatsku, iznenadilo me je kako su Šveđani loše igrali prvu utakmicu s Islandom, vrlo su jaki. Mi s njima igramo zadnju odlučujuću utakmicu u drugom krugu, to će biti velika utakmica, kao i ova naša s Hrvatskom.

Lino Červar na hrvatskoj klupi:

- Iskusan trener, pojačanje reprezentacije, siguran sam da će on to dobro odraditi do samog kraja. Iako nije sve izgledalo bajno, uvjeren sam da hrvatski rukometaši mogu puno bolje.

Kao čovjek koji je vodio naše rukometašice:

- Ženski je rukomet u padu, mnoge su igračice otišle ili otkazale. Imamo potencijal, oduvijek smo ga imali, nadam se da se to može podići na višu razinu.

Linker
19. travanj 2024 14:00