Stepančić
 Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
SVAKA MU JE NA MJESTU

BRUTALNA ISKRENOST JEDNE OD NAJSVETLIJIH TOČAKA PRVENSTVA 'Navijači? Podbacili smo, ali trebalo ih je biti više, a ovakav rezultat je naša realnost'

Piše: Edi DžindoObjavljeno: 27. siječanj 2018. 10:31

Usprkos općem nezadovoljstvu i nedorečenom ukupnom dojmu nakon osvojenog petog mjesta na Euru, Hrvatska reprezentacija je na domaćem turniru imala nekoliko svijetlih točaka. Iskazivali su se razni pojedinci u raznim utakmicama, no definitivno je jedan od najboljih bio desni vanjski PSG-a Luka Stepančić.

Na kraju turnira Stepančić s Cindrićem dijeli drugo mjesto na ljestvici strijelaca naše reprezentacije s 25 pogodaka, no Stepančić ima bolju realizaciju (68 posto) od svojeg imenjaka Cindrića (60 posto). Ispred njih je samo Manuel Štrlek s 29 pogodaka.

Međutim, naši dečki su svi klapa i svi su kompletno u razočaranom stadiju poslije cjelokupnog prvenstva, a čak je najavljeno i nekoliko umirovljenja unutar momčadi, tako da će Stepančić i društvo u budućnosti nositi momčad na leđima zasigurno više nego do sad.

- Nova momčad za budućnost treba i mora funkcionirati. Sigurno mi koji smo tu negdje između uz nove igrače koji dolaze moramo preuzeti odgovornost na sebe. Moramo naći adekvatne zamjene za sve koji odlaze iz reprezentacije - kazao je Stepančić nakon susreta s Češkom, u kojem je Luka zabio četiri pogotka iz šest pokušaja.

Napeto je bilo s tim Česima, Ždrahala je trpao, a u samom završetku smo se tijesno borili za pobjedu, nakon većine utakmice u ugodnoj prednosti. Vidjelo se da se nije igralo sa svakim atomom snage, na što je utjecala i poprilično prazna Arena koja nije bila faktor kao u utakmicama s Francuskom i Norveškom. Međutim, Stepančić ipak naglašava da je pobjeda upućena publici.

- Prazne tribine su bile očekivane, barem za mene. Ne znam kako su drugi dečki očekivali, ali to tako kod nas ide. Kad je euforija, onda je bila ludnica, pogotovo na utakmicama s Francuskom i Norveškom. Istina je da smo podbacili, ali je svejedno protiv Češke trebalo biti više ljudi. Zato baš zahvaljujem svima koji su ipak došli i ova pobjeda je bila za njih, ali i da završimo prvenstvo s pobjedom koja baš za reprezentaciju ne znači puno. Ovakav rezultat je, mislim, naša realnost - iskreno će naš prvotimac.

Linker
26. travanj 2024 10:33