Handball - Men's EHF European Handball Championship - Bronze Medal match - France v Denmark - Arena Zagreb, Zagreb, Croatia - January 28, 2018. Hans O. Lindberg of Denmark in action. REUTERS/Antonio Bronic - UP1EE1S1FDZ91
REUTERS/Antonio Bronic

BEZ DLAKE NA JEZIKU

DANSKA LEGENDA PODIGLA GLAS NAKON PORAZA OD FRANCUZA 'Mislim da su suci bili sramotni...činilo se to kao osobni obračun'

AUTOR:
  • Filip Ožbolt,
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 28.01.2018. u 20:41

 • Nakon utakmice za treće mjesto na Europskom rukometnom prvenstvu između Farancuske i Danske ostali su repovi.

  Dojam je da su rumunjski suci Din i Dinu u nekoliko navrata pogurali suce. Posebice je to došlo do izražaja u završnici kada su se Danci imali priliku u potpunosti primaknuti, a suci su svojim odluka iživcirali i gledatelje u Areni koji su ih počastili zvižducima.

  Nakon susreta oglasio se najbolji strijelac susreta s 12 golova, legendarni Danac Hans Lindberg.

  "Mislim da su suci bili sramotni. Oni su sigurno bili najgori sudački par na prvenstvu, a za to su dobili nagradu da sude utakmicu za treće mjesto. To je pokazivanje nepoštovanja prema nama. Bilo je puno situacija u dvoboju gdje nismo znali što sude, činilo se to kao osobni obračun, moje je mišljenje. Pokušali smo se nekoliko puta vratiti u utakmicu, ali svaki put kada bi uspjeli, suci bi se umiješali", direktan je bio danski veteran.

  Oglasio se i pomoćnni trener Francuske Guillaume Gille.

  "Uvijek je teško igrati ovakve utakmice jer smo svi razočarani nakon poraza u petak, pogotovo načinom na koji smo igrali. Ipak, zadovoljan sam što smo igrače doveli u stanje da odigraju vrhunsku utakmicu jer smo trebali vrhunsku predstavu kako bi pobijedili Dansku".

  Svoj komentar dao je i danski izbornik Nikolaj Jacobsen: 'Četvrto mjesto je najgore mjesto koje možete osvojiti. Željeli smo nešto osvojiti, nismo uspjeli i razočarani smo jer smo imali više ciljeve. Francuska je bila možda najbolja momčad na turniru, odigrala je jednu lošu utakmicu i sada ima broncu. Mi nemamo ništa".

  Iz drugih medija