REUTERS/Antonio Bronic
OSTAO JE JEDAN UPITNIK

FOTO: FRANCUSKA OSVOJILA BRONCU, SUCI BACILI MRLJU NA UTAKMICU Zagrebačka publika otvoreno podržala Dance i izviždala neke kontroverzne odluke

Francuska rukometna reprezentacija osvojila je broncu na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj. U zagrebačkoj Areni svjetski prvaci su pobijedili Dansku sa 32:29 (17:14).
Piše: HinaObjavljeno: 28. siječanj 2018. 18:57

Dvije vrhunske reprezentacije, svjetski prvak Francuska i olimpijski Danska, koje su mnogi vidjeli u finalu EURA morale su se zadovoljiti dvobojem tek za utješnu broncu.

Francuzi su nakon početnog danskog vodstva potkraj prvog dijela došli do prednosti od četiri gola, a tu prednost su održavali veliki dio drugog dijela. Sedam minuta prije kraja Dancima se ukazao tračak nade, smanjili su na 26-28 i imali čistu kontru koju su spriječili rumunjski suci dosudivši nepostojeće korake danskom igraču. Bila je to odluka koja je, osim Danaca, razljutila i zagrebačku publiku. Tribinama su se prolomili glasni zvižduci, Danci su negodovali, a Francuzi objeručke prihvatili poklon.

Igrač utakmice Nikola Karabatić s dva gola opet je odveo Francuze na +4 i svjetski prvaci ipak s medaljom odlaze iz Hrvatske.

Karabatić je utakmicu završio s devet golova iz 11 pokušaja, Cedric Sorhaindo, Kevin Mahe i Luc Abalo su zabili po 5, dok je na strani poraženih sjajan bio Hans Lindberg s 12 golova iz 14 šuteva.

Francuzima je ovo druga europska bronca, a u kolekciji imaju još tri zlata. Danci su ostali na dva zlata, jednom srebru i tri bronce.

Linker
22. travanj 2024 05:26