Handball - Men's EHF European Handball Championship - Bronze Medal match - France v Denmark - Arena Zagreb, Zagreb, Croatia - January 28, 2018. Nikola Karabatic of France reacts. REUTERS/Antonio Bronic - UP1EE1S1EL48N
REUTERS/Antonio Bronic

OSTAO JE JEDAN UPITNIK

FOTO: FRANCUSKA OSVOJILA BRONCU, SUCI BACILI MRLJU NA UTAKMICU Zagrebačka publika otvoreno podržala Dance i izviždala neke kontroverzne odluke

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 28.01.2018. u 17:57

 • Francuska rukometna reprezentacija osvojila je broncu na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj. U zagrebačkoj Areni svjetski prvaci su pobijedili Dansku sa 32:29 (17:14).

  Dvije vrhunske reprezentacije, svjetski prvak Francuska i olimpijski Danska, koje su mnogi vidjeli u finalu EURA morale su se zadovoljiti dvobojem tek za utješnu broncu.

  Francuzi su nakon početnog danskog vodstva potkraj prvog dijela došli do prednosti od četiri gola, a tu prednost su održavali veliki dio drugog dijela. Sedam minuta prije kraja Dancima se ukazao tračak nade, smanjili su na 26-28 i imali čistu kontru koju su spriječili rumunjski suci dosudivši nepostojeće korake danskom igraču. Bila je to odluka koja je, osim Danaca, razljutila i zagrebačku publiku. Tribinama su se prolomili glasni zvižduci, Danci su negodovali, a Francuzi objeručke prihvatili poklon.

   

  Igrač utakmice Nikola Karabatić s dva gola opet je odveo Francuze na +4 i svjetski prvaci ipak s medaljom odlaze iz Hrvatske.

  Karabatić je utakmicu završio s devet golova iz 11 pokušaja, Cedric Sorhaindo, Kevin Mahe  i Luc Abalo su zabili po 5, dok je na strani poraženih sjajan bio Hans Lindberg s 12 golova iz 14 šuteva.

  Francuzima je ovo druga europska bronca, a u kolekciji imaju još tri zlata. Danci su ostali na dva zlata, jednom srebru i tri bronce.

  Iz drugih medija