CROPIX
VIŠE NEMA PUNO DILEMA

FRANCUZI ODREĐUJU SUDBINU HRVATA NA EUROPSKOM PRVENSTVU, SADA JE SITUACIJA GOTOVO ČISTA Evo što Hrvatska mora napraviti za prolaz u polufinale EURA!

ODLUKA PADA U SRIJEDU Pobijedi li Norveška Švedsku, Hrvatskoj je dovoljan i remi protiv Francuske
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. siječanj 2018. 22:00

Hrvatska je danima radila kalkulacije kako doći do polufinala Europskog prvenstva koje se igra u Hrvatskoj, a sada, nakon pobjede protiv Norveške je situacija gotovo čista.

Podrazumijevamo da će Francuska i Švedska pobijediti Srbiju i Bjelorusiju u ponedjeljak, a onda stiže dan odluke - srijeda kada međusobno igraju Švedska i Norveška, te Hrvatska i Francuska.

Hrvatskoj nikako ne odgovara pobjeda Šveđana. U tom slučaju, Kauboji bi morali pobijediti Francusku s tri gola prednosti, i tada bi sigurno bili drugi u skupini jer bi u mogućem krugu Francuska - Švedska - Hrvatska sa -1 bili slabiji od Francuza (+5), ali bolji od Šveđana (-2).

Moguća je i druga varijanta - zabijemo li Francuzima više od 22 gola, što je realna opcija, dovoljna bi bila i pobjeda s dva gola razlike.

Najbolja od svih je ipak sljedeća opcija - u slučaju da Norveška pobijedi Švedsku, Hrvatskoj je za prolaz u polufinale dovolljna bilo kakva pobjeda, pa i remi protiv Francuza. U slučaju da Skandinavci odigraju neriješeno, Hrvatskoj je protiv Francuske dovoljna bilo kakva pobjeda za prolaz.

Možemo biti i sretni što nas Šveđani u Splitu nisu unakazili, a mogli su. I još su nam, da ne zaboravite, zabili gol sa sirenom, što nam isto nije trebalo jer lakše je Francusku dobiti 2 nego 3, ako je uopće lako. Budemo vidjeli.

Rezultati by SofaScore

Linker
14. travanj 2024 22:49