Reuters, sn ilustracija
PRVACI NA KOLJENIMA

FRANCUZI UTUČENI NAKON ŠOKA KOJEG SU IM PRIREDILI ŠPANJOLCI U ARENI 'Previše smo griješili, ali moramo se sada sabrati i uzeti tu broncu'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. siječanj 2018. 23:22

Veliko iznenađenje napravila je Španjolska u prvom polufinalu EP-a protiv Francuske (27:26). Furija se na mala vrata u posljednjem kolu prošuljala do završnice, dok su Francuzi sa svih šest pobjeda slovili za najveće favorite. Ipak, ni ta hipoteka iz prvog i drugog kruga nije im bila dovoljna za slavlje protiv čvrstih Španjolaca, pogotovo u obrani. Igralo se pri kraju čvrsto, s odličnim obranama, popravio se kod Francuza Dumoulin, ali su i Španjolci pojačali tempo, a dvije i pol minute prije kraja za 25:21 pogodio je Raul Entrerrios i trasirao put Španjolcima u drugo uzastopno finale Europskog prvenstva.

- Izgubili smo u najgorem mogućem trenutku. Prije ove utakmice imali smo odličan turnir, ali koštao nas je loš ulazak u utakmicu, pogotovo u drugo poluvrijeme. Nismo bili brzi i teško mi je objasniti poraz. Moramo pokušati doći do pobjede u utakmici za broncu - teško je riječi birao Nedim Remili, dok je Aleks Dušebajev bio presretan ulaskom u finale:

- Igrali smo odličnu utakmicu, od prve do zadnje minute bili smo bolji od Francuske. Teško im je bilo protiv nas, igrali smo zaista dobro i napravili veliku razliku. Ipak, nismo se smjeli opustiti ni u jednom trenutku, a i kad su se približili na tri razlike, pokazali smo karakter kao ekipa i izborili finale.

Utučen je bio i izbornik Francuske Didier Dinart.

- Mi smo dobili sve utakmice na ovom prvenstvu dok s druge strane Španjolci su izgubili dvije, to je momčad koja je puno teže došla do polufinala nego mi. Možda smo izgubili ovu utakmicu, ali nećemo stati, cilj je medalja. Moramo se sada sabrati i uzeti tu broncu.

- Ovo je bila drugačija utakmica od svih koje smo igrali protiv njih. Bilo je jako teško uči u susret, imali smo nekoliko prilika za povrtak, ali previše smo griješili - kazao je Cédric Sorhaindo.

Linker
25. travanj 2024 04:07