CROPIX
SVE ZA POBJEDU

GDJE JE KRAJ? I ŠVEĐANI SE OBRUŠILI NA LINU ČERVARA 'Kad to napravite, onda morate biti izbačeni s Europskog prvenstva! Meni je to napravio dvaput!'

Piše: Filip OžboltObjavljeno: 20. siječanj 2018. 12:53

Lino Červar se u četvrtak protiv Bjelorusije koristio svim dopuštenim i nedopuštenim sredstvima kako bi njegova momčad odnijela pobjedu u prvom kolu drugog kruga.

Tijekom posljednjeg napada gostujuće reprezentacije hrvatski izbornik je za ruku držao Artura Karvatskog kako bi ga spriječio u slobodnom kretanju terenom, a isto je prema priči švedskih rukometaša napravio i u posljednjem kolu prve faze u Spaladium Areni.

Ipak, tada nam ni sedmi obrambeni igrač nije pomogao.

- Znam da je to učinio na meni dva puta tijekom utakmice. Nama srećom nije rezultatski naškodilo - kazao je srednji vanjski švedske reprezentacije Jim Gottfridsson pa nastavio:

- Razumijem da se čini sve za pobjedu, ali stvarno mislim da to nije u redu. Protiv Bjelorusije je Lino bio puno ekstremniji.

Desno krilo Mattias Zachrisson svjedočio je incidentu na dvoboju u utorak, a nakon što je Červar to ponovio samo dva dana kasnije, za švedskog igrača nema dvojbe.

- Mislim da to ne mijenja rezultat, ali ako napravite tako nešto, morate biti izbačeni s Europskog prvenstva. Takve stvari ne pripadaju rukometu - podvukao je igrač Berlina.

Červar je za nesportski potez na kraju kažnjen, ali primjerenijom sankcijom. EHF je hrvatskog izbornika kaznio s 3.000 eura i to HRS mora uplatiti odmah, a ne ponovi li se takav slučaj, EHF će HRS-u vratiti 1.000 eura pologa.

Linker
17. travanj 2024 05:19