Utakmice zadnjeg kola
 Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
KALKULACIJE UOČI ZAVRŠNICE

HRVATSKOJ NISU POMOGLI NITI SRBIJA NI BJELORUSIJA! SADA JE APSOLUTNO SVE JASNO Ovo je način na koji Cindrić, Štrlek i društvo mogu vidjeti polufinale

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 22. siječanj 2018. 23:16

Kad treba pomoći Hrvatima, nigdje nikoga. Srbija je izgubila drugu utakmicu drugog kruga skupine II u Zagrebu, Francuska je slavila sa 39-30. U istom su kolu na istom mjestu - nešto manje od dva sata kasnije - Šveđani pobijedili Bjeloruse uvjerljivim rezultatom 29-20.

Rezultati su u potpunosti očekivani, Červar nije niti očekivao nešto posebno od ove dvije utakmice, ništa u vidu pomoći nije dočekao. To konkretno znači samo to da je i dalje na snazi ona stara računica po kojoj će njegovim igračima biti potrebna pobjeda od tri gola razlike nad Francuskom da budu "pozitivni" u krugu od tri reprezentacije s istim brojem bodova.

Nakon što su se još u Splitu zapravo oprostili od snova o plasmanu u polufinale, igrači Jovice Cvetkovića igrali su protiv najbolje momčadi svijeta u potpunosti rasterećeni te su na samom početku čak i poveli s dva pogotka razlike (6-4). Tome je prethodilo direktno isključenje Mijajla Marsenića koji je rukom u lice udario Kentina Mahea za jedno od najbržih isključenja u povijesti odigravanja Eura.

No, bila je to samo uvertira u utakmicu, Francuzi su se lagano zagrijavali te su već do konca prvog dijela bez većeg napora "natukli" čak sedam pogodaka razlike (19-12). Sve u svemu, za njih je to bila rekreativna utakmica.

Nažalost, slično je bilo i u ogledu Šveđana i Bjelorusa koji su se od početla loše postavili i trajali su koliko i otvorena pašteta izvan hladnjaka.

Već nakon desetak minuta igrači Kristjana Andressona imali su poduplanu prednost od 8-4, gotovo su bez muke i previše prolivenog znoja kontrolirali rezultat.

Utakmice zadnjeg kola: Srbija - Bjelorusija (16.00), Norveška - Švedska (18.15), Hrvatska - Francuska (20.30)

* DOBAR SCENARIJ: Ukoliko Norveška pobijedi Švedsku, Hrvatskoj je dovoljan i remi protiv Francuske

** Ako Norveška i Švedska odigraju neriješeno, Hrvatsku u polufinale vodi bilo kakva pobjeda protiv Francuske

*** NE TAKO DOBAR SCENARIJ Ako Švedska pobijedi Norvešku, Hrvatska mora pobijediti Francusku s tri gola razlike, a bila bi dovoljna i dva gola više od Francuza ako Kauboji u toj utakmice zabiju 22+

**** Ako Norvežani pobijede Švedsku s pet pogodaka razlike, a Hrvatska izgubi od Francuske, u polufinale ide Norveška

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 10:43