REUTERS
UDARCI ISPOD POJASA

I DALJE JE OGORČEN NA ČERVARA 'Hrvatska ima momčad, ali nema trenera! Lino nije trener za Hrvatsku, star je, njegovo je vrijeme prošlo!'

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 19. siječanj 2018. 19:58

Makedonci su u transu, nakon 25-25 protiv Njemačke u Varaždin prenose tri boda i s prvog mjesta kreću u drugi krug Europskog prvenstva. Kako pjevaju u navijačkoj pjesmi - maleni na karti, ali veliki na terenu.

- Tri boda koje prenosimo su iznad naših očekivanja, ali mogli smo i sva četiri da u prvom poluvremenu nismo promašivali. No, bolje nam je da ne stvaramo euforiju - ozarena lica pričala je makedonska legenda, jedan od najboljih strijelaca svih vremena Kiro Lazarov. Nekada i topnik Zagreba, danas član Nantesa.

domaći teren Bolje je za igrače da nema euforije, ali među makedonskim navijačima ona vlada od prve utakmice…

- Čuo sam da farmaceutske kuće troše zalihe lijekova protiv nervoze i infarkta. Očekujem da nam povećaju premije, a i novi sponzori bi se mogli javiti - smijao se i dalje Lazarov.

- I ‘zagrebaši’ su nas zavoljeli, osjećamo se kao na domaćem terenu, uživamo na ovom prvenstvu. Nadam se da će u Varaždinu proširiti dvoranu za nas i Slovence.

Možda bi Makedonci prenijeli i maksimalna četiri boda da je Stoilov iskoristio zicer desetak sekundi prije kraja. Lazarov je na 10 metara zamahnuo, svi Nijemci, koliko god ih ima, nahrlili na njega, i onda velemajstorski podvalio loptu pivotu…

Makedonija i njezin španjolski izbornik Raul Gonzalez (lani europski prvak s Vardarom, od jeseni 2018. novi trener PSG-a) često su koristili i taktiku koju je prošle godine s reprezentacijom forsirao Lino Červar: igra sedam na šest.

- Uvježbavali smo to na pripremama, igrali prošli SP, tako da dobro izgledamo u toj formaciji. Raul je pametan trener, ubacio je i neke svoje novine, tako da pokušavamo igrati šah-mat. Navlačiti pa prevariti, ha, ha...

Junak u utakmici protiv Njemačke bio je i vratar Barcelone Borko Ristovski sa 12 obrana. Izludio je Nijemce, a vjerojatno će isti osjećaj izazvati i kod hrvatskih navijača. Ristovski nije fan igre sedam na šest, kaže da je to i otvoreno rekao Gonzalezu, ali ne voli niti Linu Červara.

- Hrvatska ima dobru momčad, ali nedostaje trener. Lino nije trener za Hrvatsku. Star je, njegovo je vrijeme prošlo, već pet ili šest godina je izvan top-rukometa. Imate izvanredne igrače, ali igrate potpuno drugačije od Njemačke i drugih vrhunskih reprezentacija. Vaš rukomet je staromodan, stvari koje su se igrale prije pet-šest godina - izrecitirao je Ristovski koji lani, kad je Červar bio izbornik, nije bio na SP-u.

Rezultati by SofaScore

Linker
16. travanj 2024 14:12